Εβδομήντα έξι ασυνόδευτα παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, ανακοινώνει το 'Hope for Children'

Η MKO "Hope for Children" ανακοινώνει ότι συνολικά 76 ασυνόδευτα παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ανάδοχες οικογένειες, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και εκπαιδευτεί στο πλαίσιο προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, σημειώνοντας ότι έχει επίσης αναλάβει σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τη συστηματική παρακολούθηση της ψυχοκοινωνικής πορείας και προσαρμογής των ανηλίκων και των ανάδοχων οικογενειών από την αναδοχή του μέχρι και την ενηλικίωση - ανεξαρτητοποίηση του.
 
«Το “Hope For Children” CRC Policy Center υλοποιεί το πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών για παιδιά υπό τη νομική φροντίδα της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ και προστίθεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω του Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.
 
Ήδη, σημειώνεται, «από τον Δεκέμβριο του 2016 ο οργανισμός έχει αναλάβει το Πρόγραμμα Αναδοχής Ασυνόδευτων Παιδιών με τη χρηματοδότηση της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων».

«Στόχος του εν λόγω προγράμματος ήταν η φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών από εγκεκριμένους ανάδοχους γονείς, η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και των υπηρεσιών που παρέχονται στην εν λόγω ομάδα στόχου», αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την αρχή του προγράμματος μέχρι και σήμερα αξιολογήθηκαν αρχικά ενενήντα εννέα υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες.

Ενημερώνει παράλληλα ότι «σε επόμενο στάδιο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων για την αναδοχή, η οποία περιλάμβανε την προετοιμασία υποψήφιων ανάδοχων γονέων με στόχο να τους βοηθήσει να πάρουν την απόφαση της αναδοχής συνειδητά». «Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε μέσω βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες 10-15 ατόμων», αναφέρεται.
 
«Συνολικά μέχρι σήμερα και μέσα από την υλοποίηση του έργου, τοποθετήθηκαν σε οικογένειες εβδομήντα έξι ασυνόδευτοι ανήλικοι», προστίθεται.
 
Το “Hope For Children” CRC Policy Center, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκτός από την εκπαίδευση των ανάδοχων γονέων έχει αναλάβει σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας την συστηματική παρακολούθηση της ψυχοκοινωνικής πορείας και προσαρμογής του ανηλίκου και της ανάδοχης οικογένειας από την αναδοχή του μέχρι και την ενηλικίωσή - ανεξαρτητοποίησή του».

Ο οργανισμός, «παρέχει επίσης υπηρεσίες υποστήριξης στους ανάδοχους γονείς σε επείγουσες περιπτώσεις όλο το εικοσιτετράωρο».

Διευκρινίζεται ότι η υποστήριξη παρέχεται από λειτουργούς του οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, εφτά ημέρες την εβδομάδα.
 
«Στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center μέσω των δράσεων του είναι η προώθηση και η προστασία των συμφερόντων των πιο ευάλωτων ανάμεσα μας, των παιδιών και νέων», σημειώνεται.

Μέσω του προγράμματος αναδοχής «παρέχεται μια εναλλακτική μορφή παιδικής φροντίδας, που δίνει τη δυνατότητα οικογενειακής ζωής στα παιδιά, που δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους γονείς τους», αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ