Λειτούργησε πιλοτικό πρόγραμμα διαβίωσης/φροντίδας για παραπληγικά άτομα

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα Κύπρου, από τον Ιανουάριο του 2018 έχει λειτουργήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ανεξάρτητης διαβίωσης/φροντίδας κατ’οίκον για τα μέλη της, παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, στην οποία προστίθεται πως "ένα όραμα δεκαετιών έγινε πραγματικότητα, προσφέροντας στα μέλη μας ποιοτικές υπηρεσίες με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου".
 
"Η υπηρεσία είναι πρωτοπόρα για τα κυπριακά δεδομένα γιατί αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής των παραπληγικών και τετραπληγικών ατόμων και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες δημιουργώντας μαζί θέσεις εργασίας", προστίθεται .
 
Στόχος είναι αυτή η πιλοτική προσπάθεια να επεκταθεί στο μέλλον για να προσφέρει κατάλληλη στήριξη σε κάθε άτομο με αναπηρία ανάλογα με τις ανάγκες του, όπως αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η 5η του Μάη γιορτάζεται σαν η Ευρωπαϊκή ημέρα ανεξάρτητης διαβίωσης με στόχο την αφύπνιση για αυτό το εξαιρετικό σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα. "Το δικαίωμα ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρίες προνοείται στο άρθρο 19 της Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες. Αναγνωρίζεται το ίσο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες να ζουν στην κοινότητα με επιλογές ίσες με άλλους, και να λαμβάνουν αποτελεσματικά και κατάλληλα μέτρα για να διευκολυνθεί η πλήρη απόλαυση του δικαιώματος αυτού και η πλήρη ενσωμάτωση και συμμετοχή τους στην κοινότητα", αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»