Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες για την εκπαίδευση

Εντός Μαΐου αναμένονται για δεύτερη φορά στην Κύπρο εμπειρογνώμονες του European Agency που θα ετοιμάσουν εισηγήσεις αναφορικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου ήλθαν στην Κύπρο τρεις εμπειρογνώμονες από το European Agency, οι οποίες βάσει προγράμματος ενημερώθηκαν για ό,τι συμβαίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με τα παρεχόμενα προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
 
Είχαν επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανωμένους γονείς κ.ά., επισκέφθηκαν σχολεία και ζήτησαν διευκρινίσεις επί πολλών θεμάτων. Θα επανέλθουν στην Κύπρο εντός Μαΐου 2018, για να συνεχίσουν το έργο τους και ακολούθως θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους, ώστε για προωθηθεί η διαδικασία χάραξης νέας πολιτικής επί του εν λόγω θέματος, όπως ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης.
 
Μιλώντας απόψε στη Μουσικοχορευτική Παράσταση που διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ο Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση την ομαλή ένταξη των παιδιών με αναπηρίες στις σχολικές μονάδες.
 
Ανέφερε επίσης ότι στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της κείμενης νομοθεσίας και των απορρεουσών διαδικασιών, έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2018 η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης κατέθεσε σχετική Έκθεση στη Γενική Διευθύντρια, κωδικοποιώντας τις απόψεις όσων ανταποκρίθηκαν στη διαβούλευση, η οποία έγινε βάσει ερωτηματολογίου που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Η μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε απόψε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, υπό το σύνθημα «Η Αγάπη μπορεί», περιλάμβανε τραγούδια που συνέθεσαν τα ίδια τα παιδιά, δραματοποιημένα παραμύθια, ζωντανή μουσική και χορό.
 
Σε αυτή συμμετείχαν παιδιά ειδικών μονάδων από δέκα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και παιδιά από δύο Ειδικά Σχολεία της Επαρχίας Λευκωσίας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ