Α. Χρίστου: Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά άρνηση απονομής δικαιοσύνης

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «επισφραγίζει τόσο την έλλειψη διαφάνειας όσο και την αδυναμία απονομής δικαιοσύνης», αναφέρει ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου σε γραπτή δήλωση του, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου στην έφεση που καταχώρησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου Λεμεσού.

«Σήμερα εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, απόφαση στην έφεση που είχαμε υποβάλει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό, σε σχέση με την εκλογή Δημάρχου στο Δήμο Λεμεσού», σημειώνει ο κ. Χρίστου.

Η έφεση, προσθέτει, «πέτυχε μερικώς και τόσο η διαδικασία όσο και η απόφαση του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό κηρύχθηκαν άκυρες από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επεσήμανε στην απόφαση του ότι το Eκλογοδικείο στη Λεμεσό ‘….. στην προκείμενη περίπτωση παρέβηκε το καθήκον που είχε σύμφωνα με το Νόμο να εκδικάσει την υπόθεση εντός τριών μηνών’ και ως αποτέλεσμα ‘η πρωτόδικη διαδικασία και η απόφαση, η οποία βρίσκεται κατά πολύ εκτός του επιτακτικού χρονικού πλαισίου των τριών μηνών, είναι άκυρες και δεν μπορούν να διασωθούν….’».

«Δυστυχώς όμως», αναφέρει ο κ. Χρίστου, « το Ανώτατο Δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε κατά παράβαση των προνοιών του Νόμου και άρα είναι άκυρη και παράνομη, δηλώνει αδύναμο να προσφέρει οποιαδήποτε λύση με δική του απόφαση για επαναμέτρηση των ψήφων, ούτε και διατάζει επανεκδίκαση της υπόθεσης».

«Είναι η θέση μας ότι, η απόφαση αυτή επισφραγίζει τόσο την έλλειψη διαφάνειας όσο και την αδυναμία απονομής δικαιοσύνης σε μια υπόθεση η οποία ήταν ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος. Πρόκειται για απόφαση που ουσιαστικά συνιστά άρνηση απονομής δικαιοσύνης. Πρόκειται για απόφαση η οποία, με προμετωπίδα το νομικό αδιέξοδο, αφήνει την πραγματική ετυμηγορία των δημοτών της Λεμεσού, σε μια άκρως οριακή εκλογική διαδικασία, μακριά από το φως της αλήθειας», όπως αναφέρει.

«Είμαστε σε διαβούλευση με τους δικηγόρους μας για το τι μέλλει γενέσθαι, μετά και τη δεδηλωμένη αδυναμία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να προσφέρει διεξόδους», καταλήγει.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»