Ο Υπουργός Παιδείας εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη της ΣΕΚ

Η βιβλιοθήκη της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) καθίσταται σημείο αναφοράς για τον ερευνητή, τον ακαδημαϊκό, τον εργαζόμενο, τον μαθητή και την κοινωνία γενικότερα, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της ΣΕΚ.
 
«Με τη δημιουργία τέτοιων σημαντικών έργων αποδεικνύεται έμπρακτα η στήριξη της ΣΕΚ στην πνευματική ανάπτυξη και στη φιλαναγνωσία ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα από τη σωστή τεκμηρίωση σημαντικών γεγονότων, που πλέον αποτελούν πύλη στη γνώση και στον πολιτισμό της Κύπρου», υπογράμμισε ο κ. Χαμπιαούρης.
 
Ανέφερε ότι η δημιουργία της βιβλιοθήκης υπήρξε αποτέλεσμα μεθοδευμένων και εντατικών προσπαθειών των μελών της ΣΕΚ και πρόσθεσε ότι τα θεμέλια του αξιόλογου αυτού έργου, όπως είπε, «τέθηκαν με την ένθερμη υποστήριξη των προηγούμενων συνδικαλιστικών γενεών, που υπήρξαν συνοδοιπόροι στην όλη διαδικασία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της».
 
«Με πείσμα και θέληση κατόρθωσαν να κληροδοτήσουν σε εμάς αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό, ο οποίος μας φορτίζει με το αίσθημα της ευθύνης για συνεχή εμπλουτισμό των συλλογών, προκειμένου η βιβλιοθήκη να αποτελέσει ανεξάντλητη δεξαμενή γνώσης στον τομέα των εργασιακών, κοινωνικών, πολιτικών αλλά και ιστορικών θεμάτων», σημείωσε.
 
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι «με δεδομένο ότι η γνώση και η έρευνα είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε ως διδάσκοντες και διδασκόμενοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε την υποχρέωση να μεριμνήσουμε στον ύψιστο βαθμό για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτού του σημαντικού υλικού, που αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της σύγχρονης ιστορίας και του σήμερα».
 
«Μιας ιστορίας που δεν συνδέεται μόνο με τις συνδικαλιστικές δράσεις, αλλά πολύ περισσότερο με τους διαχρονικούς αγώνες της ΣΕΚ για εθνική δικαίωση και δημοκρατία του τόπου μας», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι μέσα από ιστορικά στοιχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας και του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, διαγράφεται με τον πλέον σαφή τρόπο η συμμετοχή της ΣΕΚ στους αγώνες που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου και συνέβαλαν στην μετέπειτα εξέλιξη της δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής