Συλλούρης: Αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας τα άτομα με οπτική αναπηρία

Τα άτομα με οπτική αναπηρία αποτελούν αναμφίβολα αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συνόλου, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, χαιρετίζοντας την έναρξη της εκδήλωσης «Περπατώ - Διεκδικώ με τους Τυφλούς», στη Λευκωσία.
 
Είπε ακόμη πως κάθε σύγχρονη κοινωνία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα άτομα με ιδιαιτερότητες -όπως και κάθε πολίτη ανεξαιρέτως- μεριμνώντας για τη διασφάλιση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος για έναν ποιοτικό και αξιοπρεπή βίο.
 
«Αξιόλογες πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, μας βοηθούν να έχουμε το βλέμμα μας στο αύριο και την πρόοδο, ευαισθητοποιώντας το ευρύτερο σύνολο των πολιτών, για την οικοδόμηση μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας, η οποία θα διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και κοινωνική αναγνώριση για κάθε άτομο και για κάθε ομάδα ξεχωριστά» είπε ο κ. Συλλούρης.
 
Ανέφερε επίσης ότι η ιδιαιτερότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του τόπου, «αντίθετα, άλλες δεξιότητες που αναπτύσσουν, μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από την κοινωνία».
 
Έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου με εισήγηση και πρωτοβουλία του γυναικολόγου Δρ. Φρανκ Χόφμαν, εφαρμόζεται το καινοτόμο πρόγραμμα “Discovering Hands”, σκοπός του οποίου είναι να μετατρέψει την οξεία αίσθηση της αφής των τυφλών γυναικών, σε ένα εξειδικευμένο εργαλείο ανίχνευσης καρκίνου του μαστού. «Πρόκειται για μια καινοτομία με τεράστιο ιατρικό όφελος, η οποία παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στην αγορά εργασίας τυφλών γυναικών» κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»