Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των εθελοντών

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν, με στόχο την αποκέντρωση υπηρεσιών και τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις τρέχουσες ανάγκες των πολιτών», δήλωσε απόψε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
Σε χαιρετισμό της στην 22η Ετήσια Χοροεσπερίδα του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Λευκωσίας, τον οποίο διάβασε εκ μέρους της η Επαρχιακός Λειτουργός Ευημερίας Σαββούλα Παπαμιλτιάδου, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα».
 
Αναφερόμενη στη στήριξη που προσφέρει το Υπουργείο Εργασίας στις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «το 2017, συνολικά 241 προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους, καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό πέραν των €7.500.000».
 
«Εκτός από την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, δόθηκε και επιπρόσθετη οικονομική στήριξη σε φορείς οι οποίοι παρουσίαζαν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μεγάλα χρέη, ανάγκες σε εξοπλισμό, ανάγκες σε βελτιώσεις κτιρίων και άλλα. Ειδικότερα, για την επαρχία Λευκωσίας αξίζει να αναφερθεί ότι επιχορηγήθηκαν 106 προγράμματα με ποσό που υπερβαίνει τα €2.700.000», είπε.

Δειτε Επισης

Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη