Κλέβουν σκύλους στις ελεύθερες περιοχές  και τους πωλούν στα κατεχόμενα

Η έξαρση κλοπής κυνηγητικών σκύλων το τελευταίο χρόνο είναι εμφανείς. Σκυλιά εξαφανίζονται από τις οικίες ή τα στέγαστρα όπου φιλοξενούνται καθημερινά… Για ακόμη μια φορά το «Κόμμα Για Τα Ζώα», τρίζει τα δόντια σε ιδιοκτήτες και υπευθύνους για το ζήτημα της κλοπής σκύλων και μέσα από ανακοίνωση αναφέρεται σε καλοστημένη κομπίνα στην οποία πιθανών να εμπλέκονται ελληνοκύπριοι ο οποίοι συνεργάζονται με τουρκοκύπριους στις κατεχόμενες περιοχές, όπου πωλούνταν.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωση του (23/10/17) όλους τους εμπλεκομένους  για το θέμα της έξαρσης κλοπής σκύλων για να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι σε επιφυλακή. Συγκεκριμένα δώσαμε και σχετικά στοιχεία που αναφέρουν ότι από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2018 είχαν κλαπεί συνολικά 52 σκύλοι μεγάλης αξίας.

Με αφορμή λοιπόν, το περιστατικό κλοπής σκύλων που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο χωριό Κολόσσι της Επαρχίας Λεμεσού, (να σημειώσουμε ότι το Κόμμα πληροφορήθηκε ότι μόλις χθες 19/4/18 είχαν κλαπεί και άλλοι 8 σκύλοι από την ίδια περιοχή) το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επαναλαμβάνει εαυτόν και στέλνει ισχυρό μήνυμα προς όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων και πιο ειδικά κυνηγετικών και μεγάλης αξίας ότι έχουν μεγάλη ευθύνη και οφείλουν να φροντίζουν για την προστασία των ζώων τους και ταυτόχρονα να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία  ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών αλλά και για να μην ενθαρρύνονται οι διάφοροι επιτήδειοι.

 Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια καλοστημένη κομπίνα στην οποία συμμετέχουν και ελληνοκύπριοι οι οποίοι πιθανόν να συνεργάζονται με τουρκοκύπριους (ή αθίγγανους) στις κατεχόμενες περιοχές με απώτερο σκοπό να πωλούνται εκεί για αποκομιδή κέρδους. Στις πλείστες των περιπτώσεων οι σκύλοι αυτοί είτε πωλούνται σε αγοραστές που ευρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές, είτε εκβιάζονται Κύπριοι ιδιοκτήτες (μέσω κινητών τηλέφωνων στα οποία τους αποστέλλονται σχετικές φωτογραφίες των κλαπέντων σκύλων) με σκοπό την αποκομιδή χρημάτων.

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το πώς μεταφέρονται τα κλεμμένα σκυλιά και πως καταφέρνουν οι επιτήδειοι να διέρχονται μέσω των οδοφραγμάτων η των σημείων εκείνων που ελέγχονται από της αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην γίνονται αντιληπτοί από κανένα?

Για μία ακόμη φορά καλούμε τους ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουνε να λαμβάνουν πιο αυστηρά  ασφαλιστικά μέτρα για τα σκυλιά τους και ειδικότερα όσοι τα έχουν σε αυλές ή εξωτερικούς χώρους που μπορούν να έχουν πρόσβαση επιτήδειοι. Επιπρόσθετα καλούμε τις Αρχές της Δημοκρατίας και ιδιαιτέρως τα τμήματα εκείνα τα οποία  είναι επιφορτισμένα και έχουν την ευθύνη παρακολούθησης των σημείων εισόδου και εξόδου από και προς στα κατεχόμενα να  είναι ακόμα πιο προσεχτικοί και να διενεργούν ακόμα πιο αυστηρότερους ελέγχους στα οδοφράγματα για αποτροπή τέτοιων περιστατικών.».

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα