Απεργούν οι εκπαιδευτικοί ΚΙΕ και ΠΟΣ – Ζητούν αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους

Από τις εξαγγελίες στις πράξεις πέρασαν σήμερα οι Εκπαιδευτική των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) και των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ) με πάγιο αίτημα τους την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους.
 
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν προειδοποιητική 24ωρη απεργία με το Υπουργείο Παιδείας χθες να ανακοινώνει πως «με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων σήμερα.
 
«Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία», από τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων», αναφέρεται συγκεκριμένα.
 
Στην περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, μη προσέλευσης Εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος, όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι επηρεαζόμενοι μαθητές ή/και οι γονείς τους θα ενημερωθούν έγκαιρα από τους Διευθύνοντες.
 
Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα Απογευματινά και Βραδινά Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι με αφορμή την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών στα Απογευματινά και Βραδινά  Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου πληροφορεί το κοινό ότι αύριο τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.
 
"Στην περίπτωση μη προσέλευσης εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο εκπαιδευτής οφείλει σύμφωνα με τη σύμβαση να αναπληρώσει το απωλεσθέν μάθημα", αναφέρεται.
 
Αντιδρούν οι οργανωμένοι γονείς
 
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κάνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει, ενώ εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές κομμωτικής για την απόφαση να μην συμμετάσχουν στα μέτρα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης καλούν τους εκπαιδευτικούς «να σκεφτούν το καλό των παιδιών και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο αυτή και να αναστείλουν τα όποια μέτρα έχουν εξαγγείλει».
 
Επιπρόσθετα, σημειώνεται, καλούν τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο, αφού όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, «είναι πρόθυμος να συζητήσει όλα τα θέματα με τους εκπαιδευτικούς και να καταλήξουν συναινετικά στην καλύτερη δυνατή συμφωνία».
 
Καλεί, επίσης, το Υπουργείο «να κρατήσει ζωντανές στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις του και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί σύντομα λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις μέσα και από τον εξορθολογισμό των διαφόρων προγραμμάτων».
 

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης