Έπεσαν οι υπογραφές για αναβάθμιση γεωγραφικού μέρους του Κτηματολογίου

Σε υπογραφή συμβολαίου για αναβάθμιση του γεωγραφικού μέρους του Συστήματος Πληροφοριών Γης στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών και η εταιρεία «ESRI» Aμερικής την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού σχεδίου για την Κυπριακή Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ψηφιοποίηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και η υλοποίηση και αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής σε όλη τη Δημόσια Υπηρεσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς στόχους της Προεδρίας της Δημοκρατίας και κορυφαία προτεραιότητα για το ίδιο το υπουργείο.
 
Όπως εξήγησε ο Υπουργός, λόγω του γεγονότος ότι το υπουργείο συνδέεται άμεσα με όλους τους αναπτυξιακούς στόχους της Κυβέρνησης, τα τεχνολογικά και πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες του παραμένουν πολύ κρίσιμα. Πρωταρχικό παράδειγμα αποτελεί το Σύστημα Πληροφοριών Χωροταξίας του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το οποίο όχι μόνο εξυπηρετεί τις εσωτερικές ανάγκες του Τμήματος αλλά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά άλλων σημαντικών συναφών συστημάτων της Κυβέρνησης.
 
Αποτελεί καθήκον, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου προϊόντος, το οποίο θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε ομαλά όλες τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογικές τάσεις κυρίως στον απαιτητικό τομέα της ιδιοκτησίας, ο οποίος πρέπει να υποστηρίζεται συνεχώς από γρήγορες και πιο φιλικές, μη γραφειοκρατικές διαδικασίες, από ένα σταθερό και εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα καταχώρησης και κτηματογράφησης.
 
Το ολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2.134 ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους. Η υλοποίηση θα γίνει με μέγιστη διάρκεια εντός 20 μηνών.
 
Ο Υπουργός, ευχαρίστησε όλους για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας, εκφράζοντας δε βεβαιότητα ότι η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και θα στεφθεί με επιτυχία.
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»