Τρίτη 26 Μαρ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Λειτουργούν τα ΚΙΕ την Τρίτη, παρά την απεργία των εκπαιδευτικών

  16/04/2018 15:17
Λειτουργούν τα ΚΙΕ την Τρίτη, παρά την απεργία των εκπαιδευτικών

Λειτουργούν τα ΚΙΕ την Τρίτη, παρά την απεργία των εκπαιδευτικών

  16/04/2018 15:17
Παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, το Υπουργείο Παιδείας, «με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων αύριο Τρίτη.
 
«Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία», από τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), αύριο Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων», αναφέρεται συγκεκριμένα.
 
Στην περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, μη προσέλευσης Εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος, όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι επηρεαζόμενοι μαθητές ή/και οι γονείς τους θα ενημερωθούν έγκαιρα από τους Διευθύνοντες.
 
Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα Απογευματινά και Βραδινά Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών την Τρίτη.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι με αφορμή την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών στα Απογευματινά και Βραδινά  Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου πληροφορεί το κοινό ότι αύριο τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

"Στην περίπτωση μη προσέλευσης εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο εκπαιδευτής οφείλει σύμφωνα με τη σύμβαση να αναπληρώσει το απωλεσθέν μάθημα", αναφέρεται.
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας