Γλυκάθηκαν οι Ελληνοκύπριοι από τα… ψευδοκαύσιμα

Φαινόμενο μάστιγας λαμβάνει η διέλευση οχημάτων από τα οδοφράγματα προς το ψευδοκράτος με αρκετούς συμπολίτες μας να επιλέγουν, λόγω χαμηλότερων τιμών, να γεμίζουν με καύσιμα τα αυτοκίνητα τους από τα κατεχόμενα.
 
Πέραν από τους μεμονωμένους πολίτες που περνούν το οδόφραγμα για να γεμίσουν με καύσιμα τα οχήματα τους, πλέον και εταιρίες τα αυτοκίνητα των οποίων εκτελούν αρκετά δρομολόγια γεμίζουν από πρατήρια των κατεχομένων σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος».
 
Εταιρίες μάλιστα εργοδοτούν υπαλλήλους οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι για το γέμισμα των αυτοκινήτων από τα πρατήρια των κατεχομένων. Οι εν λόγω υπάλληλοι περνούν από το οδόφραγμα, πηγαίνουν στα πλησιέστερα πρατήρια, με τα οποία αρκετές εταιρίες έχουν συνάψει και σχετικές συμφωνίες και στη συνέχεια επιστρέφουν στις Ελεύθερες περιοχές.
 
Την ίδια ώρα οι Κυπριακές Αρχές αν και γνωρίζουν για το ζήτημα που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις δηλώνουν αδυναμία για να το ελέγξουν αφού δεν υπάρχει σχετική πρόνοια στον Κανονισμό της πράσινης γραμμής.
 
Από το φαινόμενο, πέραν από το κράτος που χάνει εκατομμύρια ευρώ έσοδα που θα λάμβανε από τους φόρους στα καύσιμα, ζημιωμένες είναι και οι εταιρίες πετρελαιοειδών που δραστηριοποιούνται στις Ελεύθερες περιοχές και που καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό.
 
Κράχτης οι τιμές, ερωτηματικό η ποιότητα
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στα κατεχόμενα αυτή κυμαίνεται γύρω στα 0,75 με 0,82 σεντ ανά λίτρο δηλαδή περίπου 0,40 με 0,50 σεντ πιο φθηνά από ότι στις Ελεύθερες περιοχές όπου η τιμή κυμαίνεται σήμερα στα πρατήρια από 1,20 μέχρι 1,26.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με το πετρέλαιο κίνησης αφού οι τιμές στα κατεχόμενα κυμαίνονται γύρω στα 0,78 σεντ ανά λίτρο  ενώ στις ελεύθερες περιοχές μεταξύ 1,20 σεντ και 1,27 σεντ ανά λίτρο.
 
Η ποιότητα ωστόσο των καυσίμων στις κατεχόμενες περιοχές είναι αυτή που προκαλεί ερωτηματικά αφού υπάρχουν αναφορές πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου προκλήθηκαν ζημιές σε κινητήρες αυτοκινήτων που γέμιζαν με καύσιμα από τις περιοχές που ελέγχει παράνομα το ψευδοκράτος.
 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια