Υπ.Παιδείας: Oι ιδέες του ελληνικού πολιτισμού μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων

Είναι κοινή παραδοχή ότι οι ιδέες του ελληνικού πολιτισμού λειτούργησαν ως πυξίδα για όλους τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου και ως εκ τούτου μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση του Δυτικού τρόπου ζωής και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης σε χαιρετισμό σε εκδήλωση της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ για να τιμηθεί η μαθήτρια Μυρσίνη Στρατή που πρώτευσε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Πρεσβείας της Ελλάδος.
 
Όπως αναφέρει στο χαιρετισμό που μεταδίδεται από το ΓΤΠ ο Υπουργός Παιδείας, η ελευθερία, ο σεβασμός, ο διάλογος, η ανοχή και η αποδοχή, η αίσθηση του μέτρου είναι μερικές μόνο έννοιες που διέπουν το ανθρωποκεντρικό πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού και που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν ως άτομα και ως κοινωνία, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον.
 
Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο θεσμός του Παγκύπριου Διαγωνισμού διεξάγεται αδιαλείπτως από το 1976, στο πλαίσιο των μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.
 
Ουσιαστικός στόχος του Διαγωνισμού, πρόσθεσε, είναι να αναπτύξει το ενδιαφέρον των παιδιών για τον διαχρονικό ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης αλλά κυρίως στη διάπλαση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών με δημοκρατική συνείδηση.
 
Κατέληξε λέγοντας ότι η σημαντική αυτή εκπαιδευτική διοργάνωση αναδεικνύει τις οικουμενικές αξίες και τα ιδεώδη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά κυρίως ενδυναμώνει τους στενούς εθνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση