Θα σβήσουν τα φώτα στο Προεδρικό για την καθιερωμένη «Ώρα της Γης»

H Κύπρος έχει ετοιμάσει εθνική στρατηγική προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και αυτό αποτελεί  θετικό βήμα, ωστόσο ως κράτος έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε τους ευρωπαϊκούς μας στόχους, αναφέρει σε μήνυμά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου ενόψει της Ωρας της Γης το Σάββατο, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη, κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα.

Στόχος της πρωτοβουλίας  αυτής, που ξεκίνησε στην Αυστραλία  το 2007 από  το Διεθνές Ταμείο για τη Φύση - WWF, είναι να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει μεγάλο κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους πολίτες  να δράσουν για το κλίμα.

Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ευθύνονται για τα 3/4 των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι η Κύπρος, ως μεσογειακό νησιώτικο κράτος, έχει ευπάθεια στις κλιματικές αλλαγές και ειδικά σε ζητήματα νερού, διάβρωσης ακτών, υποδομών και τουρισμού.

Σε ότι αφορά τους στόχους της ΕΕ η Επίτροπος αναφέρει ότι αν η Ευρώπη μετατραπεί σε μια οικονομία υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα ενισχυθεί ο τομέας της οικονομίας, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης στην Κύπρο
 
Στη χώρα μας η εκδήλωση για την Ωρα της Γης πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 8.00μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τα άστρα από από τηλεσκόπια στο θεατράκι του Προεδρικού.
 
Επίσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος θα παραστεί στο φεστιβάλ που διοργανώνει υπό την αιγίδα της η Ομάδα για την Ώρα της Γης στην αίθουσα Ειρήνη, στο τέρμα της οδού Λήδρας από τις 10:30πμ μέχρι τις 14:00μμ 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου