Παρασκευή συναντώνται Υπουργός Ενέργειας και εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου, για συζήτηση της μετακίνησης

Στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών πετρελαίου και υγραερίου για να συζητηθεί το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σήμερα Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,  Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και τους επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και Υπηρεσιακών του Δήμου Λάρνακας».
 
Προστίθεται ότι «η συνάντηση ορίστηκε μετά την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Λάρνακας, στις 23 Φεβρουαρίου 2018, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας για τις εξελίξεις και τις ενέργειες που γίνονται για το συγκεκριμένο θέμα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στην παρουσία του Υπουργού με εκπροσώπους των Εταιρειών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου, με σκοπό να τους μεταφερθούν οι θέσεις του Δήμου Λάρνακας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και αναμένεται επίσης να μεταφερθεί στις εταιρείες η αποφασιστικότητα του Δήμου να μη δεχθεί άλλες αδικαιολόγητες παρατάσεις στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων».
 
Ο Δήμος Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση «θα καταθέσει την τελική του θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που θα προκύψουν από τις συναντήσεις της Παρασκευής και την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά από την αναμενόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δειτε Επισης

Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»