Συστάσεις από Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

Συστάσεις ώστε το στόμα να παραμείνει υγιές και με όσο το δυνατόν λιγότερες παθήσεις δίνει ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος με την ευκαιρία της 20ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, η οποία για το 2018 έχει σύνθημα  «Πες Ααα! Σκέψου το στόμα σου Σκέψου την υγεία σου» !
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για ένα υγιές στόμα, πρέπει «να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά, χρησιμοποιώντας μια φθοριούχο οδοντόπαστα ενώ δεν ξεπλένουμε με νερό αμέσως μετά το βούρτσισμα αλλά είναι καλύτερα να φτύσουμε απλώς την περίσσεια του αφρού της οδοντόπαστας».
 
Επίσης, «ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή και περιορίζουμε τα σνακ, τις τροφές και τα ποτά με ψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, σταματούμε το κάπνισμα το συντομότερο, περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοόλ στο ελάχιστο και φορούμε προστατευτικό στόματος αν ασχολούμαστε με αθλήματα επαφής».
 
Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος συστήνει όπως «μετά τα γεύματα ή τα σνακ, αν δεν μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια, εβρισκόμενοι εκτός σπιτιού, τότε ξεπλένουμε το στόμα με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα ή μασούμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη».
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «είναι 12 φορές πιθανότερο η κακή στοματική υγεία να επηρεάσει την ικανότητα απόδοσης ενός παιδιού στο σχολείο  -σε σύγκριση με τα παιδιά χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα- με αποτέλεσμα ένα χαμηλότερο επίπεδο δραστηριοτήτων και επιδόσεων, ακριβώς εξαιτίας προβλημάτων σχετικών  με το στόμα».

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών