Προωθούνται μέτρα για το θέμα της καθαριότητας, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας

Προωθούνται μέτρα προς επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στον τομέα καθαριότητας και οδήγησαν στη στάση εργασίας των καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο σήμερα, ο κ. Ιωάνου αναφερόμενος στη στάση εργασίας, σημείωσε πως αυτή ανεστάλη κατόπιν παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας και διαβούλευσης που έγινε με τις αρμόδιες συντεχνίες.
 
Ερωτηθείς εάν κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εντόπισε κάποια άλλα προβλήματα, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι έτυχε εκτενούς ενημέρωσης από το προσωπικό του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για καταγραφή των προβλημάτων από τα δημόσια νοσηλευτήρια παγκύπρια.

Πρόσθεσε πως, αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις, «στόχος μας είναι να δούμε πού μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε εφικτές λύσεις».
 
Κληθείς να πει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που συζητήθηκαν σε σχέση με την απεργία, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως «έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θα προχωρήσουμε με διάφορα μέτρα".

"Το πρόβλημα που υπάρχει με τους ωρομίσθιους είναι ότι δεν μπορούν με το προσωπικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή να πάρουν άδειες. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο λόγω των πολλών αδειών ασθενείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι μια μάστιγα ειδικά στον τομέα της υγείας. Υπάρχουν πάρα πολλές άδειες ασθενείας, οι οποίες επιβαρύνουν το υπόλοιπο προσωπικό. Με το υφιστάμενο προσωπικό όπως είναι τώρα, αδυνατούν να πάρουν άδεια", είπε.
 
Σε ερώτηση αν είναι και πρόβλημα στελέχωσης, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «εάν δεν υπήρχαν άδειες ασθενείας, όχι δεν είναι θέμα στελέχωσης", για να προσθέσει πως "οι θέσεις εργασίας όπως είναι συμφωνημένες είναι αρκετές για να βγαίνει η υπηρεσία".

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί