Στην Κύπρο Σουηδή εμπειρογνώμονας για προώθηση του #WikiGap

Η Πρεσβεία της Σουηδίας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) φιλοξένησε σήμερα στην Κύπρο, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, την Σουηδή Εμπειρογνώμονα, διαμεσολαβητή σε ειρηνευτικές διαδικασίες και πρώην υψηλόβαθμη αξιωματούχο των ΗΕ, Margareta Wahlström για προώθηση του #WikiGap. Η κ. Wahlström είναι Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Σουηδίας και του Σουηδικού Δικτύου Διαμεσολάβησης Γυναικών.

Σε δελτίο Τύπου από την Πρεσβεία της Σουηδίας αναφέρεται ότι το  #WikiGap αποτελεί μια πρωτοβουλία που προωθείται από περισσότερες από 40 Πρεσβείες της Σουηδίας ανά τον κόσμο και στόχο έχει να συγκεντρώσει εμπειρίες για τα προφίλ των γυναικών εμπειρογνωμόνων, το ρόλο τους σε διάφορους τομείς και τις εμπειρίες τους με στόχο να εμπλουτιστεί η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Η κ. Wahlström μίλησε σήμερα σε εκδήλωση στο Σπίτι της Συνεργασίας και παρουσίασε το #WikiGap το οποίο θα προωθεί σε συνεργασία με την WikiMedia. Στόχος είναι η συγκέντρωση και δημοσίευση 20-30 άρθρων στην ελληνική και τουρκική γλώσσα από διακεκριμένες Κύπριες που έχουν σημαντική συνδρομή σε θέματα ειρηνευτικών διαδικασιών και συμμετέχουν στην πολιτική.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει ψηλά στις προτεραιότητές της τα θέματα της ισότητας των φύλων και προωθεί πολιτικές και στρατηγικές προς αυτή την κατεύθυνση. Η Margareta Wahlström έχει 35 χρόνια εμπειρίας σε θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης κρίσεων από ηγετικές θέσεις μεταξύ άλλων στα ΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Κατά την παραμονή της στο νησί η κ. Wahlström θα συμμετάσχει σε συζητήσεις για τη διπλωματία, τη διαμεσολάβηση και την ειρηνευτική διαδικασία. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της τ/κ κοινότητας, με τα ΗΕ, τις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και την Τεχνική Επιτροπή για την ισότητα των φύλων.

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ