Οι γυναίκες της Βουλής και του Υπουργικού Συμβουλίου μιλούν για την Ημέρα της Γυναίκας

Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι γυναίκες. Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Πρόκειται για μέρα με μεγάλη ιστορία, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα... Από το 1977, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, τιμάται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Το θλιβερό βεβαίως είναι, πως παρά τους μακροχρόνιους δυναμικούς αγώνες, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών συνεχίζεται σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Την ίδια στιγμή που κάποιες γυναίκες, απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, κάποιες άλλες γυναίκες από μικρά κοριτσάκια βιώνουν τη βία σε όλο της το μεγαλείο, την κακομεταχείριση, τον εξευτελισμό, τις αναγκαστικές εκτρώσεις, τη φτώχεια και τη δυστυχία! Αυτές οι γυναίκες, δεν ξέρουν τι σημαίνει «Γιορτή της Γυναίκας», και ίσως να μην μάθουν ποτέ…
Σήμερα, παρότι η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, σε πολλές χώρες, ο αγώνας για ίσα δικαιώματα παραμένει ισχυρός!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Reporter ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονται στη Βουλή υπηρετώντας το βουλευτικό αξίωμα και τις γυναίκες του Υπουργικού Συμβουλίου να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις για τη μέρα αυτή, απαντώντας η κάθε μία τι σημαίνει για την ίδια η 8η Μαρτίου και αν την γιορτάζει.   

Ζέτα Αιμιλιανίδου - Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 

«Η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας είναι μέρα αποτίμησης του τι έχει επιτευχθεί και σημείο αναστοχασμού και περίσκεψης για το τι πρέπει να γίνει, ούτως ώστε η Ισότητα για τη Γυναίκα και η αξιοποίηση της προσφοράς της για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και  ουσιαστική συμμετοχή να γίνει πραγματικότητα.  Οι εθνικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν δράσεις για εξάλειψη του χάσματος, μεταξύ ανδρών και γυναικών στους  τέσσερις τομείς που επισημαίνουν σήμερα  οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί,  στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία  και την πολιτική.  Η αναγνώριση της αξίας και της συμβολής των γυναικών  δεν πρέπει να περιορίζεται σε επαίνους την ημέρα της Γυναίκας αλλά σε έμπρακτη τιμή στο πρόσωπό τους, μέσω θετικών δράσεων και διορθωτικών μέτρων, για ισότιμη συμμετοχή και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς και αξιοποίηση των ικανοτήτων  και ταλέντων τους».

Βασιλική Αναστασιάδου - Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
 
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί για κάθε γυναίκα ημέρα απόδοσης τιμής για τους αγώνες των όπου γης γυναικών, που πάλεψαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην ανισότητα, την καταπίεση, τη βία και την εκμετάλλευση. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας κατά νου τις σημαντικές κατακτήσεις των γυναικών στον τομέα της εκπαίδευσης, της εργασίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ημέρα αυτή δικαίως εορτάζεται ανά τον κόσμο.
 Η 8η Μαρτίου αποτελεί και για μένα μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα, καθώς υπενθυμίζει σε όλους τα πολλά και σημαντικά επιτεύγματα των Κυπρίων γυναικών. Είναι ταυτόχρονα όμως,  ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού, γιατί άλλα τόσα πρέπει ακόμα να γίνουν, έως ότου η γυναίκα καταλάβει τη θέση που της αξίζει, σε όλο το φάσμα της ζωής, ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας. Οι γυναίκες της Κύπρου πετύχαμε πολλά. Μπορούμε ωστόσο, πολύ περισσότερα».
 
Νατάσα Πηλείδου - Υφυπουργός Ναυτιλίας
 
«Μεγαλώνοντας πάντα διερωτώμουν εάν μία ημέρα εορτασμού είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την άνιση μεταχείριση, τη μισθολογική ανισορροπία, την προκατάληψη που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Η ημέρα της γυναίκας δεν είναι όμως απλά μια γιορτή. Πέραν από την αναγνώριση των αμέτρητων αγώνων και θυσιών, μικρών και μεγάλων, που διαχρονικά έκαναν και κάνουν οι γυναίκες για να αποκτήσουν φωνή και ίση μεταχείριση, αλλά και για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές απαιτήσεις και υποχρεώσεις τους σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση. Όλες και όλοι μας οφείλουμε σήμερα, και κάθε μέρα, να θυμόμαστε ότι οι γυναίκες αξίζουν ίση και χωρίς διακρίσεις μεταχείριση. Και όλοι μας, γυναίκες και άνδρες, οφείλουμε να αγωνιστούμε ούτως ώστε, κάποια μέρα, να μην χρειάζεται πλέον αυτή η υπενθύμιση».
 
Κλέλια Βασιλείου - Αναπλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 
 
«Για να προσδιοριστεί ένα γεγονός ως γιορτή θα πρέπει να δείχνει κατεύθυνση, ρίζες και αξιώσεις. Ταυτότητα. Και αξιοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια τη ζωοδότρα φύση. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς άλλωστε. Σαν τι σημαίνει; Πού προσδοκεί και τι γιορτάζει! Οι αξιώσεις είναι και πρέπει να είναι καθημερινές. Βίωμα και εκπαίδευση και καλλιέργεια συνείδησης. Τα μικρά κορίτσια φοράνε ροζ και ζωγραφίζουν πεταλούδες, μα πρέπει να ξέρουν ταυτόχρονα ότι μπορούν να ονειρευτούν το διάστημα. Αν θέλουν. Μπορούν να σχεδιάσουν καριέρα στην πολιτική. Αν θέλουν. Μπορούν να γίνουν μάνες, μπορεί και να μη θέλουν. Και αυτό να είναι εντάξει. Να μην έχει «ναι μεν αλλά». Χωρίς στερεότυπα, χωρίς ταμπέλες να γνωρίζουν ότι είναι ζωοδότρες. Να δίνουν ζωή στα σχέδιά τους, στα έργα τους, στις πράξεις τους. Να χρησιμοποιούν το συναισθηματικό τους μεγαλείο για τα σπουδαία και τα μεγάλα. Να παθιάζονται με τις επιλογές τους και να τις υποστηρίζουν μέχρις εσχάτων. Να διεκδικούν το μέλλον τους γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς τους. Και τελικά, να μην ανταγωνίζονται τους άντρες, γιατί αυτοί είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο. Άλλος κόσμος. Τετράγωνος. Λογικός. Που έμαθε να κυνηγά και να μάχεται και να βγάζει πολεμικές ιαχές. Η γυναίκα γνωρίζει ότι η δύναμή της είναι η σιωπή της. Η συναισθηματική της δύναμη που μπορεί να οργανώσει ομάδες, να συμφιλιώσει αντιπαλότητες, να δημιουργήσει οράματα, να κτίσει ποιοτικούς δείκτες. Το μεγαλύτερο της όπλο, η γυναικεία της φύση. Ο μόνος ανταγωνισμός μιας γυναίκας είναι ο ίδιός της ο εαυτός απέναντι στα κοινωνικά στερεότυπα. Και εκεί καλείται να αποδείξει την πραγματική της δύναμη. Και αν τα καταφέρει, την αναγνωρίζεις από το σπινθηροβόλο βλέμμα και το καθαρό χαμόγελο που γεννά αισιοδοξία. Όλα τα άλλα θα έρθουν. Και τότε ναι, γιορτάζει».
 
 
 

Στέλλα Κυριακίδου - Βουλευτής ΔΗΣΥ
 
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα που θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες για ισότητα – μια μέρα που μας θυμίζει ότι σε πολλές χώρες του κόσμου τα δικαιώματα των γυναικών συνεχίζουν να παραβιάζονται, που μας ενεργοποιεί ξανά στο να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από αγώνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν το γιορτάζω, παρά από τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ημέρα αυτή. Πεποίθησή μου είναι ότι τους αγώνες και τις προσπάθειες δεν μπορούμε να τα θυμόμαστε μόνο μια φορά τον χρόνο, αλλά πρέπει οι προσπάθειες να είναι συνεχείς».

Ειρήνη Χαραλαμπίδου - Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Η μέρα της γυναίκας δε θα πρέπει  να έχει το νόημα να γίνουν και οι γυναίκες ισότιμο κομμάτι σε ένα κόσμο στον οποίο ο αυταρχισμός, η επιβολή και η αρπαχτή θεωρούνται αρετές.Η μέρα της γυναίκας είναι για μένα μια ευκαιρία να στοχαστούμε πάνω σε άλλα πρότυπα. Πρότυπα της έγνοιας για τους άλλους, της φροντίδας για την οικογένεια, τους γύρω μας και τον κόσμο γενικά. Πρότυπα στα οποία ο στόχος δε θα πρέπει να είναι καθυποτάξουμε τον άλλο αλλά να οικοδομούμε σχέσεις κατανόησης. Πρότυπα βάσει των οποίων οι άνθρωποι δε θα αξιολογούνται με γνώμονα την κυριαρχία πάνω στους άλλους, αλλά την φροντίδα για τους άλλους. Τα πιο πάνω μπορεί παραδοσιακά να θεωρούνται γυναικείες αξίες. Ο κόσμος όμως γίνεται καλύτερος όταν αυτά γίνουν αξίες για όλους τους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες».

Αννίτα Δημητρίου - Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα συμβολικής και αγωνιστικής μνήμης που ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ και αποκτά ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο. Αυτή την μέρα πρέπει να υπάρξει ένας γενικότερος προβληματισμός για τις ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στην επιλογή και το σεβασμό στο σύνολο της κοινωνίας.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόοδος των γυναικών αποτελεί πρόοδο για όλους οπόταν με βάση αυτή την παραδοχή καμία πρόοδος δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν εξασφαλιστεί η θέση που δικαιούται το σύνολο της κοινωνίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η γυναικεία φωνή θα πρέπει να αποτελέσει την έμπνευση για πιο δυναμικές διεκδικήσεις ενάντια στην ανισότητα, τον αποκλεισμό, την αδικία. Συνεργαζόμενοι όλοι και όλες δημιουργούμε ένα κόσμο πιο δίκαιο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κοινωνικό ρατσισμό και θεμελιώνουμε την ισότητα, την ανάπτυξη, την ειρήνη. Είναι θέμα επιβίωσης, είναι θέμα σεβασμού, είναι θέμα πολιτισμού και ευημερίας».  

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου - Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Η γιορτή της γυναίκας για μένα είναι μια μέρα τιμής και αναγνώρισης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών κατακτήσεων των γυναικών παγκόσμια. Των αγώνων και θυσιών που οι γυναίκες έκαναν για να κατακτήσουν τα αυτονόητα . Αποτελεί επίσης υπενθύμιση ότι ακόμα μα φτάσει η κοινωνία σε επίπεδα, αντιλήψεις και φίλος πάγια πραγματικής και ολοκληρωτικής ισότητας και ότι πολλές ακόμα προκλήσεις έχουμε μπροστά μας. Την γιορτάζω νιώθοντας περήφανη για τις γυναίκες της Κύπρου, για όλα αυτά που άντεξαν υπέστησαν και νίκησαν. Στόχος για μένα θα είναι να φτάσουμε σύντομα σε ένα σημείο όπου δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη μέρα τιμής για τις γυναίκες αλλα κάθε μέρα να αναγνωρίζεται στην πράξη η ισότιμη συμμετοχή της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής».

Ελένη Μαύρου - Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Η 8η του Μάρτη δεν είναι στ’ αλήθεια παρά μια ακόμα μέρα, μαζί με τις άλλες 364, που η γυναίκα βιώνει την ανισότητα και παλεύει για την ισότητα. Μας θυμίζει ότι για να φτάσουμε στο σήμερα, τίποτα δεν χαρίστηκε. Κάθε ψήφος που ρίχνουμε, κάθε χρόνος σπουδών, κάθε μισθός που παίρνουμε, κάθε αξίωμα που καταλαμβάνουμε, είναι αποτέλεσμα αγώνων κι επιμονής. Το σημαντικότερο: κάθε παιδί που μεγαλώνει με σεβασμό για τον εαυτό του και τους άλλους, ανεξαρτήτως φύλου, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.
Δεν τη γιορτάζω την 8η του Μάρτη. Την τιμώ. Τιμώ τις γυναίκες που άνοιξαν δρόμους, τις γυναίκες που κάθε μια δίνει τον δικό της αγώνα καθημερινά».

Άννα Θεολόγου - Ανεξάρτητη Βουλευτής

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην γιορτάζει την γιορτή της γυναίκας για τον δικό της ειδικό λόγο. Για μένα η γιορτή της γυναίκας είναι μέρα περισυλλογής και σεβασμού για όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν οι γυναίκες μέσα στα χρόνια αλλά περισσότερο γιατί ακόμα μέχρι και σήμερα, σε μια μοντέρνα και σύγχρονη εποχή, αναγκάζονται να αποδεικνύουν τις αντοχές τους καθημερινά εντός και εκτός της οικογένειας, τις ικανότητες τους και τις δυνατότητες τους στον επαγγελματικό τους τομέα, αναγκάζονται να απαιτούν ακόμα σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και καταπολέμηση της βίας προς το πρόσωπο τους, αναγκάζονται να υπομένουν ρατσιστικές συμπεριφορές και προκαταλήψεις για να μπορούν να επιβιώσουν. Για αυτό λοιπόν ας συνεχίσουμε να διατηρούμε στην μνήμη μας τους αγώνες των γυναικών του παρελθόντος, να βελτιωσουμε τους καθημερινούς αγώνες των γυναικών του παρόντος και να ελπίσουμε ότι με την δίκη μας συνεισφορά δεν θα χρειάζονται πλέον αγώνες για τις γυναίκες του μέλλοντος».

Σκεύη Κουκουμά - Βουλευτής ΑΚΕΛ
 
«Η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι αφιερωμένη στις γυναίκες των λαμπερών εξωφύλλων, στα μοντέλα, στις επιτυχημένες μεγαλοεπιχειρηματίες και στις λεγόμενες σιδηρές κυρίες της πολιτικής. Η Μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες της δουλειάς και του αγώνα της καθημερινότητας. Στις γυναίκες που τις ρυτίδες στο πρόσωπο τους δεν τις σβήνουν με πλαστικές, αλλά τις έχουν για παράσημα ζωής. Στην σύγχρονη εργαζόμενη που όταν σχολάσει από τη δουλειά της, την περιμένει ένα δεύτερο μεροκάματο στο σπίτι για να φροντίσει παιδιά, σπίτι, γονείς, πεθερικά. Στην εργαζόμενη μητέρα που πρέπει να γίνει χίλια κομμάτια για να προλάβει τη δουλειά, το σπίτι μέχρι το διάβασμα και τα ιδιαίτερα των παιδιών. Στη γυναίκα που βιώνει τη βία από το σύζυγο της ή την παρενόχληση από τον εργοδότη της. Στη νέα γυναίκα που όταν ζητά δουλειά, ο εργοδότης που θέλει να αποφύγει να καταβάλει την άδεια μητρότητας, την ρωτά αν σκοπεύει να κάνει παιδιά. Στη γυναίκα που βρέθηκε στην κόλαση της σωματεμπορίας. Στη γυναίκα που –είτε στη δουλειά, είτε στην κοινωνία, είτε στην οικογένεια- θα κριθεί εκατό φορές πιο αυστηρά. Στη γυναίκα που δεν θέλει να είναι η δυνατή γυναίκα ΠΙΣΩ από ένα πετυχημένο άνδρα, αλλά η πετυχημένη γυναίκα ΔΙΠΛΑ από τον άνδρα.Σε αυτές είναι αφιερωμένη η μέρα. Στις γυναίκες που αγωνίζονται. Στους αγώνες τους προσωπικούς αλλά προπαντός στους συλλογικούς. Και αφιερώνεται σε αυτές, όχι για να την γιορτάσουν. Αλλά για να την τιμήσουν. Με αγώνες και με όραμα».
 

Μαριέλλα Αριστείδου - Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Η γιορτή της γυναίκας είναι ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνες τις γυναίκες που τόλμησαν να εξεγερθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Για μένα, όπως  πιστεύω θα πρέπει να ισχύει για όλες τις γυναίκες, αποτελεί μια μέρα φάρος καθοδήγησης, που υπενθυμίζει σε όλες μας, την υποχρέωση της συνέχισης του αγώνα για πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας και της ισότητας των δύο φύλων. Βεβαίως και την γιορτάζω αυτή την ημέρα  με τη συμμετοχή μου σε εκδηλώσεις προώθησης της προσπάθειας για αποκατάσταση του δικαίου για όλες τις γυναίκες. Στόχος και σκοπός σίγουρα είναι η ισότητα μεταξύ των δυο φύλων καθότι συνεχίζει να υπάρχει ένα χάσμα σχεδόν σε όλους τους τομείς είτε αυτοί αφορούν την πολιτική είτε την κοινωνική ζωή».

Ευανθία Σάββα - Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Πολλά έχουν ειπωθεί και άλλα τόσα έχουν γραφτεί για την μέρα της γυναίκας. Για μένα η μέρα αυτή ειναι ένα καμπανάκι, μια υπενθύμιση για συνέχιση του αγώνα κατά των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, κατά της κακοποίησης και εκμετάλλευσης κατά του σεξισμού. Από την άλλη αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας αλλά και επέτειος – σύμβολο των αγώνων,  των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Όσο χρειάζεται λοιπόν η γυναίκα να δίνει μάχες, τόσο αυτή η μέρα είναι απαραίτητη, και είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που και εγώ την γιορτάζω δίδοντας την δική μου μάχη και ενώνοντας τις δυνάμεις μου με τις δυνάμεις όλων των γυναικών που αγωνίζονται για το προφανές και το αυτονόητο. Την γιορτάζω λοιπόν αυτή την μέρα έχοντας κατά νού το εξής: Γυναίκα η δύναμη σου πέλαγος και η θέληση σου βράχος!»

Ελένη Σταύρου - Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι η υπενθύμιση ότι η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Η σημερινή μέρα είναι επίσης, φόρος τιμής σε όλες εκείνες τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στο να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τις ίδιες ελευθερίες με τους άνδρες στη χώρα μας, χωρίς όμως να ξεχνάμε πως σε άλλα μέρη του πλανήτη μας δεν συμβαίνει το ίδιο. Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα, αφού συνεχίζουν να υπάρχουν ανισότητες σε πολλούς τομείς. Η ανεργία είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες αλλά και η επαγγελματική τους ανέλιξη είναι βραδύτερη και μισθολογικά κατώτερη.  Χρειάζεται πολιτική βούληση αλλά και κοινωνική επιμόρφωση για να αλλάξει η νοοτροπία ότι οι γυναίκες είναι το «αδύναμο φύλο».
Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Μέρα της Γυναίκας, διοργανώνω εκδήλωση όπου καλεσμένες είναι όλες οι Γυναίκες της Λεμεσού, για να περάσουμε όλες μαζί τα μηνύματα που πρέπει να δοθούν. Επίτιμη φιλοξενούμενη μας θα είναι η Έντιμη Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου».

 

H ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την Ημέρα της Γυναίκας


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είσαι πολύ δυνατή. Το ξέρεις;» Το ξεχωριστό βίντεο της ActionAid για την Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα, σε πολλές γωνιές του πλανήτη, ο αγώνας για ίσα δικαιώματα παραμένει ισχυρός! Οργανώσεις, κινήματα και σύνδεσμοι εξακολουθούν να μάχονται ακούραστα για όλες εκείνες τις γυναίκες που περιμένουν ακόμα να κερδίσουν μια καλύτερη θέση στην κοινωνία όπου ζουν.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες. Χρόνια Πολλά στις γυναίκες που εξακολουθούν να παλεύουν για τα δικαιώματα όλων των άλλων.

 

*H ΙΜΗ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, την Επίτροπο Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου υλοποιεί το πρόγραμμα “Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus”. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, email: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com/ www.breakingthemouldcy.com

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας