Μετά την κριτική, ζητά απόσυρση της διαφήμισης για τον προστάτη η Επίτροπος Ισότητας

Την απόσυρση της διαφήμισης της Europa Uomo ζητά με ανακοίνωση του το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων Ιωσήφινας Αντωνίου μετά την κριτική που εξέφρασαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και η Αναστασία Παπαδοπούλου.
 
Το Γραφείο της Επιτρόπου ζητά να  αποσυρθεί το συγκεκριμένο βίντεο από το Σύνδεσμο Europa Uomo του οποίου πρωτοβουλία, ήταν η ετοιμασία του εν λόγω βίντεο.
 
Πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συγκεκριμένη διαφήμιση διχάζει τους πολίτες που άλλοι τάσσονται υπέρ της προβολής της και άλλοι όχι.

 
Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση της Επιτρόπου
 
Σε κάθε οικογένεια όταν υπάρχει, σεβασμός, αγάπη και κατανόηση, πιστεύουμε ότι το ρόλο του προστάτη τον αναλαμβάνει από κοινού το ίδιο το ζευγάρι.
 
Αυτός ο ρόλος πιθανόν να είναι διαφορετικός για τον καθένα ξεχωριστά αλλά σίγουρα είναι ταυτόσημος.  Εκείνο που πραγματικά έχει σημασία είναι η αντίληψη, ότι η φροντίδα των παιδιών αλλά και η διασφάλιση μιας συμπαγούς οικογένειας με την ευρύτερη έννοια, είναι πρωταρχικό μέλημα και των δύο συζύγων.
 
Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη θεωρούμε πως είναι ιερό. Τα λογοπαίγνια είναι από τις αγαπημένες λύσεις των διαφημιστικών σημάτων.
 
Όταν όμως αυτά, όσο ευφυή και έξυπνα κι’ αν ακούγονται, στέλνουν ατυχή μηνύματα και παράγουν πρότυπα και κοινωνικές αντιλήψεις, που η ίδια η κοινωνία κάνει τεράστιες προσπάθειες να απαλλαγεί, οφείλουμε σαν φορείς των οποίων αρμοδιότητα μας είναι η καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας απαλλαγμένης από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, να παρέμβουμε και να ζητήσουμε όπως αποσυρθεί το συγκεκριμένο βίντεο από το Σύνδεσμο Europa Uomo του οποίου πρωτοβουλία, ήταν η ετοιμασία του εν λόγω βίντεο.

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα