«Ζούμε σε παράγκα χωρίς ρεύμα με ένα ανήλικο παιδί» - Kραυγή απόγνωσης οικογένειας στο Αυγόρου

Mια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία έφερε σήμερα στο φως η εκπομπή του ΡΙΚ «Καλή σας Μέρα». Εν έτη 2018, μια οικογένεια από το Αυγόρου, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί ζει σε μια παράγκα, χωρίς ρεύμα, χωρίς πλυντήριο και θερμοσίφωνα και κοιμάται κάτω από τσίγκους και γυψοσανίδες που πρόσφατα μάλιστα έπεσαν, με κίνδυνο να τραυματιστούν το παιδί.

Η κραυγή απόγνωσης της Μαρίας Δρουσιώτου και της μητέρας της Θεοδώρας που φιλοξενήθηκαν σήμερα στο ΡΙΚ ήταν σοκαριστική. O Reporter επικοινώνησε με την 34χρονη Μαρία η οποία κάνει έκκληση για βοήθεια.

«Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Τα προβλήματα και οι ανάγκες μας είναι πάρα πολλές. Ούτε τα βασικά και αυτονόητα δεν έχουμε. Είμαι μονογονιός και έχω ένα παιδί 10χρονων το οποίο διαβάζει με κερί και φακό αφού ρεύμα δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας προς τους αρμόδιους, δεν έχουμε. Μένουμε σε χαλίτικη γη, κοντά στη Μονή του Αγίου Κενδέα μαζί με τη μητέρα μου και το παιδί μου. Μέχρι πρότινος έμενε μαζί μας και η οικογένεια του αδερφού μου, ο οποίος έχει άλλα δύο ανήλικα παιδιά 3μιση και 4μιση χρονών και δεκάδες άλλα προβλήματα. Ο αδερφός μου δεν μπορεί να εργαστεί γιατί έχει τη νόσο Crohn και η νύφη μου τρέχει συνέχεια τα παιδιά σε λογοθεραπευτές διότι ακόμη δεν μίλησαν. Θέλουν να παντρευτούν αλλά δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», εξηγεί η 34χρονη Μαρία.

«Εγώ από τη μεριά μου, προσπάθησα πολλές φορές να βρω δουλειά για να εργαστώ αλλά μάταια. Το σοβαρό κινητικό πρόβλημα στο χέρι μου είναι ένας από τους λόγους που δεν τα κατάφερα. Δεν θέλω να φύγω από την περιοχή διότι ο γιος μου έχει κάποια μαθησιακά προβλήματα και δεν θέλω να του αλλάξω σχολείο», επισημαίνει η Μαρία η οποία παρότι είναι λήπτης ΕΕΕ, εντούτοις εξηγεί ότι τα έξοδα και οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά είναι πάρα πολλές.

«Στην παράγκα μένουμε αυτή τη στιγμή εγώ, η μητέρα και ο γιος μου, τον οποίο μεγάλωσα μόνη μου. Ο πατέρας του ήταν απών από τη μέρα που γεννήθηκε. Είμαι λήπτης δημοσίου βοηθήματος. Λαμβάνω 404 ευρώ ΕΕΕ και 180 ευρώ που είμαι μονογονιός. Πώς να ζήσεις όταν τα περισσότερα χρήματα πρέπει να τα δίνεις για πετρέλαιο; Έχουμε κάποιες ώρες τη μέρα γεννήτρια για να λειτουργεί έστω για λίγο το ψυγείο μας. Χρειαζόμαστε τρόφιμα, ρούχα μα κυρίως μια διπλή κουβέρτα για το παιδί μου, ειδικά τώρα το Χειμώνα. Ζούμε με ότι μας φέρουν. Ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιηθούν και οι αρμόδιοι έτσι ώστε να αποκτήσουμε και ρεύμα και να μην είμαστε με κεριά και φακούς» καταλήγει.
 
Μετά τη θερμή παράκληση της οικογένειας, τόσο μέσα από την Κρατική τηλεόραση, όσο και στο Reporter, δημοσιεύουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειας έτσι ώστε, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει απευθείας με την κ. Μαρία στο τηλέφωνο 97766192.
 
Δείτε αποσπάσματα από τη φιλοξενία της οικογένειας στην εκπομπή «Καλή σας Μέρα»

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ