Σοβαρές καταγγελίες για την επιλογή κτηρίου μεταστέγασης του Κτηματολογίου Αμμ/ώστου

Το θέμα των καταγγελιών για πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος και άλλες παρατυπίες που αφορούν την επιλογή συγκεκριμένου κτηρίου για μεταστέγαση των γραφείων του Επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου συζήτησε σήμερα η  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.

Πρόκειται για αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος έπειτα από πρόταση των βουλευτών Χρίστου Ορφανίδη και Γιώργου Περδίκη. Ο Γενικός Ελεγκτής θα ετοιμάσει νέα έκθεση και θα την καταθέσει στη Γενική Εισαγγελία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, στην οποία κλήθηκε και παρέστη ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι το θέμα αυτό εξετάστηκε σε πολλές συνεδρίες και ήδη ετοιμάστηκε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Πρόσθεσε ότι εάν υπάρχει περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος που να γεννά οποιαδήποτε αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη ή υπόθεση είναι θέμα που θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Θα συνεχίσουμε την εξέταση του θέματος, ανέφερε και σημείωσε ότι ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, είναι πέραν και πάνω από όλα.  

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι έχουν εντοπιστεί από τον Γενικό Ελεγκτή απαράδεκτες παρατυπίες και «πρέπει να πούμε ότι επ’ουδενί θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτές οι σημαντικές παρατυπίες είναι συνήθης πρακτική όταν το δημόσιο επιθυμεί να ενοικιάσει κτίρια».

Ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ είπε ότι επαναβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για την παράτυπη διαδικασία της επιλογής του κτηρίου και ότι η υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ της Κυβέρνησης και του ιδιοκτήτη έγινε ενώ το εν λόγω κτήριο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του συμβολαίου, αλλά παρά ταύτα «η Κυβέρνηση κλείνει και τα μάτια και τα αυτιά της».
Πρόσθεσε ότι τους όρους, αντί να τους βάζει η Κυβέρνηση τους έβαζε ο ιδιοκτήτης και η Κυβέρνηση τους αποδεχόταν.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι έχουν γίνει «καραμπινάτες παρατυπίες» και ότι υπάρχει η οσμή πολιτικής παρέμβασης σε αυτές τις «ξεκάθαρες παρατυπίες».  Είπε ότι φαίνεται πως πίσω από τη συμφωνία έχουν εξυπηρετηθεί πολιτικές συγγένειες και φιλίες. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα υποστηρίζει την άποψη του Γενικού Ελεγκτή για πλήρη διερεύνηση της οικονομικής πτυχής και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες εάν υπάρχουν.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο