Η ΠΟΣΠΦ καλεί την ΠΑΣΥΚΙ να ανακαλέσει τα περί σκοπιμοτήτων του Προέδρου της

Άστοχη και άδικη θεωρεί η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) αναφορά της ΠΑΣΥΚΙ η οποία αποδίδει σκοπιμότητες στο Πρόεδρό της Μάριο Κουλούμα για δηλώσεις στα ΜΜΕ σε σχέση με τη μη τήρηση του ωραρίου των εξωτερικών ιατρείων.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΟΣΠΦ καλεί την ΠΑΣΥΚΙ να ανακαλέσει την έντονη, όπως αναφέρει, ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι την απασχολούν «όλα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και όχι επιλεκτικά» και ότι διαχρονικά πιέζει για αναβάθμιση όλων των συνθηκών στον τομέα της υγείας γενικά.
 
«Οι οργανωμένοι ασθενείς τονίζουν πως οι  συγκεκριμένες καταγγελίες είχαν ήδη διατυπωθεί από ασθενείς που ζουν καθημερινά αυτές τις συνθήκες και καταστάσεις και απλά ο κ. Κουλούμας κλήθηκε να επιβεβαιώσει και να σχολιάσει», αναφέρει, και προσθέτει ότι «καμία άκαιρη δημοσιοποίηση και καμία σκοπιμότητα από τον Πρόεδρο των οργανωμένων ασθενών, ο οποίος εκπροσωπεί πέραν των 35 οργανώσεων ασθενών και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς».
 
Επιπλέον, η ΠΟΣΠΦ αναφέρει ότι «το κίνημα των ασθενών καθημερινά τοποθετείται για σωρεία προβλημάτων που εντοπίζει, με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους, την εξυπηρέτηση των ασθενών και των αναγκών τους».
 
«Στόχος της δεν είναι να προκαλέσει καμία ανησυχία, αλλά να προλάβει γεγονότα και καταστάσεις», σημειώνει η ΠΟΣΠΦ, προσθέτοντας ότι «οφείλει να έχει άποψη, ρόλο και λόγο, αφού επισήμως αποτελεί τον ισχυρότερο εκφραστή της φωνής και των δικαιωμάτων των ασθενών».
 
«Να ανησυχούν πρέπει όσοι με τις πράξεις τους υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς», καταλήγει.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου