Σε άμεση καταγραφή των ζημιών προχωρά ο Δήμος Λεμεσού

Σε άμεση καταγραφή των ζημιών προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού και ήδη ο δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε να υπάρξει ο απαραίτητες συντονισμός. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, ο Δήμαρχος είχε άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για να κινηθεί το συντομότερο η αναγκαία διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τη θεομηνία.
 
«Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι δημότες των οποίων οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ζημιές να περισυλλέγουν στο στάδιο αυτό, τεκμήρια των ζημιών αυτών όπως φωτογραφίες κ.λπ. για να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία καταγραφής ζημιών όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Παράλληλα τονίζεται ότι προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη όπως είναι η Λεμεσός, ώστε να τυγχάνει σωστής και ολοκληρωμένης διαχείρισης το θέμα των όμβριων υδάτων.
 
«Ήδη τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει η προσφοροδότηση αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού πέραν των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και το ΣΑΛΑ. Αναμένεται με την ολοκλήρωση των έργων σε περίπου μια διετία να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις. Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση του κοινού για την αντιμετώπιση των όποιων τεχνικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Βολές ΑΚΕΛ για αδράνεια
 
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ επέρριψε ευθύνες τόσο στον Δήμο Λεμεσού, όσο και στον ίδιο τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη, κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδίου δράσης και ανετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ψεσινές βροχές.
 
Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού καλούσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, να προβούν σε καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων και να αποζημιώσουν τους πληγέντες, ενώ έθετε και το θέμα του κουρέματος των ταμείων του ΣΑΛΑ Λεμεσού, «με αποτέλεσμα να απολεσθούν 30 εκ. και πλέον, τα οποία θα επενδύονταν στη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων» και καλούσε τον Δήμαρχο να συγκαλέσει συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Ο Δήμος Λεμεσού, στις βολές ΑΚΕΛ, απάντησε με δική του ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας “πολιτικά απαράδεκτη” την ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, και προσθέτοντας πως “την ώρα που οι Υπηρεσίες του Δήμου αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία στους πολίτες, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως πληροφορίες από το Δήμαρχο ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν, προβαίνει σε μια προσπάθεια επίρριψης ευθυνών που μόνο τους Δημότες και την πόλη δεν εξυπηρετούν”.
 
Εκείνο που θα εξυπηρετούσε την πόλη, αυτή τη στιγμή, σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, «θα ήταν να συμβάλουν όλες οι δημοτικές ομάδες στη γενικότερη προσπάθεια για κάλυψη των κενών που υπάρχουν στις υποδομές της πόλης που δυστυχώς αφέθηκαν ακάλυπτα τα τελευταία χρόνια».
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη