Πολιτικά απαράδεκτη η ανακοίνωση ΑΚΕΛ για τις καταστροφές στην Λεμεσό

 

Πολιτικά απαράδεκτη κρίνει ο Δήμος Λεμεσού την ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, η οποία καταλογίζει ευθύνες για τις καταστροφές στο Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη.

Σε ανακοίνωση/ απάντηση στην δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, ο δήμος αναφέρει «την ώρα που οι Υπηρεσίες του Δήμου αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία στους πολίτες, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως πληροφορίες από το Δήμαρχο ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν, προβαίνει σε μια προσπάθεια επίρριψης ευθυνών που μόνο τους Δημότες και την πόλη δεν εξυπηρετούν».

Εκείνο που θα εξυπηρετούσε την πόλη, αυτή τη στιγμή «ήταν να συμβάλουν όλες οι δημοτικές ομάδες στη γενικότερη προσπάθεια για κάλυψη των κενών που υπάρχουν στις υποδομές της πόλης που δυστυχώς αφέθηκαν ακάλυπτα τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ενδεικτικά η σχετική ανακοίνωση.
 
Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, αφού εξέφραζε βαθιά λύπη για τα προβλήματα και ζημιές, αναφερόταν σε έλλειψη σχεδίου δράσης και ανετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ψεσινές βροχές.
 
«Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους καθώς και ο Δήμος Λεμεσού, ενώ υπήρχε προειδοποίηση κίτρινου συναγερμού, δεν έλαβαν κανένα απολύτως προληπτικό μέτρο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν με επάρκεια και ικανότητα να αντιμετωπίσουν το χάος που δημιουργήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές. Διαπιστώνουμε έλλειψη σχεδίου δράσης καθώς και ανετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων», ανέφερε.

Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού καλούσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, να προβούν σε καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων και να αποζημιώσουν τους πληγέντες, ενώ έθετε και το θέμα του κουρέματος των ταμείων του ΣΑΛΑ Λεμεσού, «με αποτέλεσμα να απολεσθούν 30 εκ. και πλέον, τα οποία θα επενδύονταν στη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων» και καλούσε τον Δήμαρχο να συγκαλέσει συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο