Καμία απόφαση ακόμη για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων

 
Δεν έλαβε απόφαση για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στο Δασάκι Αχνας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, μετά από πολύωρη συνεδρία του.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Δάσους Αχνας Νίκος Βάσιλας «το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε απόψε απόφαση για το θέμα της αδειοδότησης θεματικού πάρκου κροκοδείλων εντός των ορίων της Κοινότητας».
 
Πρόσθεσε ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Έπαρχο Αμμοχώστου Γιώργο Χρυσαφίνη να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, στην παρουσία και της εταιρείας που θέλει να δημιουργήσει το πάρκο κροκοδείλων και του Κοινοτικού Συμβουλίου, ώστε να ακουστούν διεξοδικά όλες οι απόψεις, θετικές και αρνητικές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση».
 
Ο κ. Βάσιλας έστειλε το μήνυμα στους κατοίκους του Δάσους Αχνας «ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο επί του παρόντος δεν έχει κρατήσει ούτε θετική ούτε αρνητική στάση απέναντι στο θέμα».
 
Σημειώνεται ότι η εταιρεία (Ισραηλινών και Κυπριακών συμφερόντων) έδειξε ενδιαφέρον για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στο Δασάκι Αχνας, ύστερα από την απόρριψη πρότασης από την Κοινότητα Ψεματισμένου που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και λόγους δημόσιας ασφάλειας όσο και από τον Δήμο Αθηένου, ο οποίος δεν έδωσε απάντηση.
 
Η πρόταση της εταιρείας αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου που θα περιλαμβάνει περίπου 150 κροκόδειλους.
 
Η τοποθεσία για ενδεχόμενη δημιουργία του πάρκου βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αμμοχώστου, στην περιοχή μεταξύ του Δάσους Αχνας και των Βρυσούλλων, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ