Χωρίς επεισόδια οι δύο ομάδες μπροστά από την Αφρίκα, λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Χωρίς τελικά να έρθουν σε επαφή οι δύο ομάδες έληξε έξω από τα γραφεία της Αφρίκα στην κατεχόμενη Λευκωσία τόσο η εκδήλωση των Τ/κ υποστηρικτών της εφημερίδας και των εργαζομένων, όσο και η δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας από πλευράς εθνικιστών, κυρίως εποίκων.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, «αστυνομία» και «δυνάμεις ασφαλείας» έλαβαν έντονα μέτρα ασφαλείας και υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις που σχημάτισαν κλοιό μεταξύ των δύο «στρατοπέδων». Ωστόσο πριν από λίγο ομάδα εθνικιστών εποίκων επέστρεψε στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται απέναντι από την εφημερίδα, όπου βρίσκονται «αστυνομικοί».
 
Διακόσιοι ήταν περίπου οι υποστηρικτές που στέκονταν μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η τ/κ εφημερίδα ώμο με ώμο, κρατώντας χέρια και φωνάζοντας συνθήματα «Ωμος με ώμο ενάντια στο φασισμό», «Αγώνας, αλληλεγγύη, ενότητα», «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί».
 
Ο Σενέρ Λεβέντ κατέβηκε από τα γραφεία της Αφρίκα και μιλώντας στους υποστηρικτές του είπε ότι πρόκειται για ένα σημείο καμπής, «είτε μαζί θα σταθούμε απέναντί τους, είτε αυτοί θα συνεχίσουν ακόμα πιο βίαια. Είναι ένας όχλος που έχασε την ψυχραιμία του. Ξέρετε ποιοι είναι, ήρθαν από το Σίβας, το Καχραμάνμαρας». Ο Λεβέντ είπε ότι η «αστυνομία» απλά παρακολουθούσε. Τηλεφώνησε, ανέφερε, στον «αστυνομικό διευθυντή» και του ζήτησε να παρέμβει λέγοντάς του «τί περιμένετε να μας σκοτώσουν; Όπως κατάλαβα αυτό περίμεναν. Άλλωστε πήραν εντολή από τον δικτάτορα στην Τουρκία, τον Ταγίπ Ερντογάν που τους έδωσε να εντολή να έρθουν να μας εξαφανίσουν. Δεν ξέρω, του έκαναν έκθεση για το τί έπραξαν, υποψιάζομαι ότι δεν το έκαναν γιατί δεν θα τους έλεγε μπράβο επειδή δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους μέχρι τέλους. Η πρόθεσή τους ήταν να μας σκοτώσουν. Γι’ αυτό ανέβηκαν από το μπαλκόνι και μπήκαν και αν δεν καταφέρναμε να υπερασπιστούμε εμείς τον εαυτό μας θα μας έκαναν ότι έκαναν σε εκείνους τους στρατιώτες στη γέφυρα του Βοσπόρου» (σημ: την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία αυτοί που βγήκαν στους δρόμους σταμάτησαν τα τανκ στην γέφυρα και έδειραν ή σκότωσαν στρατιώτες – πραξικοπηματίες).
 
Ήρθε πλέον η ώρα της σοβαρής αντίστασης, συνέχισε ο Σενέρ Λεβέντ επικρίνοντας ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έκανε μια δήλωση έναντι των όσων ανέφερε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν και προσθέτοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή να τους λιντσάρουν «και εδώ δεν βγήκε φωνή». Μίλησε για βρώμικο πόλεμο στην Συρία, σημειώνοντας ότι από τότε που εκδίδει την εφημερίδα γράφει ότι αυτή η χώρα είναι υπό κατοχή.
 
Στοχοποιώντας τον ίδιο, συνέχισε, στοχοποιήθηκαν οι Τ/κ και ενάντια σε αυτό θα πρέπει να ενώσουν την φωνή τους. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε, δεν φοβόμαστε, είμαστε εδώ. Θα έρθουν το ξέρουμε. Και απόψε, και αύριο, για να φέρουν σε πέρας το καθήκον τους που είναι να μας σηκώσουν από δω, να φιμώσουν την εφημερίδα. Αυτό θέλουν».
 
Του τηλεφώνησαν, ανέφερε, από κάθε μέρος της Ευρώπης που άκουσαν την είδηση και από το γραφείο του κ. Αναστασιάδη. «Τι κρίμα, από εδώ (την τ/κ πλευρά) δεν τηλεφώνησε κανείς, ούτε ο Μουσταφά Ακιντζί. Εξάλλου και αυτός γλύτωσε παρά τρίχα το ξύλο».
 
Την στήριξή του στην Αφρίκα και στον Σενέρ Λεβέντ εξέφρασε και ο γνωστός τ/κ σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατράνθρωπος, Γιασάρ Ερσόι.
 
Οι εθνικιστές δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Αφρίκα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, φώναζαν συνθήματα «Χτύπα να χτυπήσουμε, πέθανε να πεθάνουμε», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», κάνοντας το σήμα των γκρίζων λύκων με τα χέρια τους. Ο πρόεδρος των «εθνικιστικών εστιών βορείου Κύπρου», Φατίχ Αριτζί δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε το 1974 στην Κύπρο την ειρήνη και κατηγόρησε την Αφρίκα για προδοσία και ατιμία έναντι των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Αφρίν.

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας