Αποχώρησαν οι τραμπούκοι από την Αφρίκα, αφού κατέβασαν την ταμπέλα

Γύρω στο μεσημέρι αποχώρησαν από τα γραφεία της Αφρίκα οι τραμπούκοι διαμαρτυρόμενοι για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της τ/κ εφημερίδας για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, αφού δύο άτομα σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ξήλωσαν την ταμπέλα της εφημερίδας, την έριξαν κάτω και την πατούσαν. Στο χώρο παραμένουν «αστυνομικές δυνάμεις».
 
Τα γραφεία της Αφρίκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στο εσωτερικό, σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τ/κ ιστοσελίδων. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και αβγά εναντίον της εφημερίδες με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά τζάμια παραθύρων.
 
Στις 8 απόψε νέο κύμα διαμαρτυρίας αναμένεται έξω από τα γραφεία της εφημερίδας σύμφωνα και με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των «εθνικιστικών εστιών» Αμμοχώστου που ανακοίνωσαν ότι στις 6 το απόγευμα σε τζαμί στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί προσευχή υπέρ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν στο Αφρίν.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν λίγο πριν τις 11 από τα γραφεία της Αφρίκα και μετακινήθηκαν προς το κτίριο της «βουλής» που βρίσκεται δίπλα. Εκεί φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ντογούς Ντεριά, υπέρ του Τούρκου Προέδρου κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Δύο εξ αυτών βρέθηκαν στην οροφή του κτιρίου κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και των εθνικιστικών εστιών του ψευδοκράτους, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα επικριτικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί, εκ μέρους της πλατφόρμας «εθνικής και πνευματικής αλληλεγγύης» δήλωσε ότι η Αφρίκα ξεπέρασε τα όρια της κριτικής.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του που φέρεται να έγινε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας ο Ντεμιρτζί υποστήριξε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν έγινε για να υποστηρίξει την εδαφική της ακεραιότητα και τα σύνορά της και τα δημοσιεύματα εναντίον του Τούρκου Προέδρου, του Πρωθυπουργού και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του τ/κ «λαού».
 
Κατηγόρησε την Αφρίκα για ψεύτικες και λάθος ειδήσεις και χαρακτήρισε ξεδιάντροπο να αναφέρεται η εν λόγω εφημερίδα στην επιχείρηση στο Αφρίν ως εισβολή. Υποστήριξε δε ότι η Αφρίκα είναι όργανο ξένων και ενεργεί με εντολές αυτών.
 
Ο Αμντουλκαντίρ Κιοσεντάγ, πρόεδρος της νεολαίας του ΑΚΡ στα κατεχόμενα είπε ότι το δημοσίευμα της Αφρίκα ήταν προσβολή εναντίον της Τουρκίας, η οποία είναι πάντοτε δίπλα στους καταπιεσμένους. Η Αφρίκα, συνέχισε, είναι υποχείριο ξένων και προκρίνει τον διχασμό.
 
Το δημοσίευμα της Αφρίκα δεν μας εκπροσωπεί ανέφερε σε ανακοίνωσή του και ο σύνδεσμος της ΤΜΤ, που καταδίκασε το χθεσινό πρωτοσέλιδο.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία