Δημοψήφισμα για εξετάσεις στο τέλος τετραμήνου οργανώνει η ΟΕΛΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ προχωρεί το Φεβρουάριο σε δημοψήφισμα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί μέλη της να τοποθετηθούν στο κατά πόσο οι εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων θα είναι προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου.    
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 14 Δεκεμβρίου 2017, εξέφρασε καταρχάς τη διαφωνία της, για μια σειρά από λόγους, με την εφαρμογή των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων και εξουσιοδότησε το ΚΔΣ, για ένα τόσο σοβαρό για το Δημόσιο Σχολείο θέμα, να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος μεταξύ των εκπαιδευτικών μελών της Οργάνωσης, προκειμένου οι τελευταίοι να τοποθετηθούν στο κατά πόσο αυτές οι εξετάσεις θα είναι προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου.    
 
Σημειώνει ότι υλοποιώντας την απόφαση της ΠΣΓΑ, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, σε πρόσφατη συνεδρία του, αποφάσισε όπως το δημοψήφισμα διενεργηθεί την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 και οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να ψηφίσουν στους χώρους εργασίας τους.
 
Αποφάσισε, επίσης, όπως εξουσιοδοτηθεί η Γραμματεία για τροχοδρόμηση όλων των ενεργειών/διαδικασιών που απαιτούνται, ώστε το δημοψήφισμα να διενεργηθεί κατά τρόπο άψογο.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει, τέλος, ότι με βάση το Καταστατικό της Οργάνωσης, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για όλα τα Όργανα της ΟΕΛΜΕΚ.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9