Έτοιμοι για διάλογο με το Παν.Κύπρου δηλώνουν οι Διδακτορικοί Επιστήμονες

 
Την ετοιμότητά της να συζητήσει με τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) τα προβλήματα γύρω από το καθεστώς απασχόλησης εκφράζει η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), προσθέτοντας ωστόσο ότι ο διάλογος χρειάζεται να είναι σε «σωστή, θεσμοθετημένη βάση για να οδηγήσει σε αποτελέσματα».  
 
Απαντώντας εξάλλου σε πρόσφατες ανακοινώσεις της Συγκλήτου και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, η ΔΕΔΕ εκφράζει λύπη, ενώ ζητά υλοποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας.  
 
«Εμείς ως Συντεχνία ΔΕΔΕ είμαστε εδώ και χρόνια έτοιμοι να συζητήσουμε τα προβλήματα που συνοδεύουν το καθεστώς απασχόλησης μας στο ΠΚ, καθώς και πώς αυτό μπορεί να αξιοποιήσει δημιουργικά τα προσόντα μας. Επιδιώξαμε πολλές φορές τον διάλογο, όμως οι συμφωνίες μεταξύ εμάς και Αρχών του ΠΚ δεν υλοποιήθηκαν ποτέ» αναφέρεται.  
 
Η ΔΕΔΕ ζητά από τις αρχές του ΠΚ να υλοποιήσουν την υπάρχουσα συμφωνία του Ιουνίου, ενσωματώνοντας τις πρόνοιές της στις τρέχουσες συμβάσεις και προκηρύξεις και να καλέσουν τα μέλη της επίσημα σε διάλογο «με στόχο μια συνολική συμφωνία που θα ρυθμίζει δίκαια και έλλογα την εργασία μας».  
 
«Ζητούμε να ανοίξει ο δρόμος για ένα ουσιαστικό διάλογο, ελπίζουμε στη βάση του αλληλοσεβασμού μεταξύ της Συντεχνίας μας και του ΠΚ ως εργοδότη μας, για τη συνομολόγηση μιας συλλογικής σύμβασης για τους όρους απασχόλησης όλων των διδακτόρων στην έρευνα και τη διδασκαλία» προστίθεται.  
 
Σε ό,τι αφορά τις προηγούμενες ανακοινώσεις των αρχών του ΠΚ, η συντεχνία σημειώνει ότι «συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την προσφορά των Διδακτορικών Επιστημόνων ενώ το Πανεπιστήμιο επωφελείται από την ποιότητα της ερευνητικής και διδακτικής τους δραστηριότητας, κερδίζει κονδύλια και χρησιμοποιεί τις δημοσιεύσεις τους για να ανεβαίνει στα rankings».  
 
Προστίθεται ότι το ΠΚ «παρουσιάζεται ως ευεργέτης που ενθαρρύνει τους Διδάκτορες να απασχολούνται και σε άλλους οργανισμούς, τη στιγμή που πέραν από τους χαμηλούς μισθούς, στις ερευνητικές συμβάσεις υπάρχουν ρήτρες απαγόρευσης άλλης εξωτερικής απασχόλησης».  
 
Στην αναφορά των αρχών ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου εργοδοτεί 550 Ειδικούς Επιστήμονες Έρευνας ή Διδασκαλίας, η ΔΕΔΕ απαντά ότι «πρόκειται για θόλωμα των νερών» καθώς λέει ότι ενσωματώνονται εργαζόμενοι μεταπτυχιακοί συνεργάτες και υποψήφιοι διδάκτορες.  
 
Η ΔΕΔΕ εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των επιστημόνων, κατόχων διδακτορικού, με υψηλά προσόντα στην έρευνα και στη διδασκαλία και αρκετά χρόνια μεταδιδακτορικής εμπειρίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα