Η Κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης του bullying

 

Εθνική Στρατηγική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, η οποία περιλαμβάνει σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

«Από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάπτυξη μας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της σχολικής βίας με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, των υπηρεσιών τους ακόμα και μη κυβερνητικών οργανισμών», ανέφερε ο κ. Καδής στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού.

Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, ενημέρωσε, «έχει γίνει μια εκτεταμένη διαβούλευση ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού, της αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικής συμπεριφοράς και έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο στρατηγικής με μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων σε αυτό το θέμα ατόμων και τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών».

Πρόσθεσε ότι «επίσης εμπλέκονται όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και μετά την έγκριση της στρατηγικής ξεκινάει άμεσα η υλοποίησή της».

Κληθείς να αναφέρει ενδεικτικά κάποια μέτρα απάντησε ότι «έχουμε μέτρα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, όπως σας είπα, την ενημέρωση εκπαιδευτικών». Έχουμε μέτρα, είπε, «που αφορούν τους μαθητές μας, την προώθηση στάσεων και αξιών που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές προς την ειρήνη, προς τον αλληλοσεβασμό». Έχουμε μέτρα, πρόσθεσε, «που στηρίζουν τους  ίδιους τους γονείς στο να διαχειριστούν καλύτερα τα παιδιά που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά».  

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, «ένα ουσιαστικό μέτρο αφορά την παρακολούθηση μέσα από συγκεκριμένους μηχανισμούς και τη δημιουργία τράπεζας δεδομένων όλων των περιστατικών, των γενεσιουργών αιτιών τους και το πως αντιμετωπίζονται, ούτως ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει στα σχολεία μας». Ωστόσο, όπως είπε θα υπάρξουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η στρατηγική.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων