Σάββατο 20 Οκτ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Χιονοκαταιγίδα στο Τρόοδος

  14/01/2018 09:24
ΒΙΝΤΕΟ: Χιονοκαταιγίδα στο Τρόοδος

ΒΙΝΤΕΟ: Χιονοκαταιγίδα στο Τρόοδος

  14/01/2018 09:24
Την χιονοκαταιγίδα που ξέσπασε χθες βράδυ στο Τρόοδος κατέγραψαν βίντεο που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα KitasWeather.
 
Τα βίντεο που ακολουθούν λήφθηκαν από το ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος γύρω στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου

Σύμφωνα με το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήµερα διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που το πρωί αναµένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίσει. Σταδιακά όµως, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά το απόγευµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν αρχικά µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και τοπικά ταραγµένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αυξηµένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιονόνερο, το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, αλλά τη νύκτα αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

 

Ενημέρωση αστυνομίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού που έχει σχηματιστεί, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, δεν παρατηρούνται οποιαδήποτε άλλα σοβαρά προβλήματα, πέραν από κάποια οδικά έργα που επηρεάζουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. 

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας