Ο Υπ. Παιδείας εγκαινίασε το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει «μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ικανών να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας, ο κ. Καδής ανέφερε ότι «την ίδια ώρα επιδιώκουμε με υπευθυνότητα και προσήλωση να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον και τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να προοδεύουν, ακολουθώντας απρόσκοπτα το καθημερινό σχολικό τους πρόγραμμα».
 
«Για τον σκοπό αυτό αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία πενταετία, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν δεκαεπτά ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, 61 βελτιώσεις, επεκτάσεις και ανακαινίσεις, καθώς και 643 έργα μικρότερης κλίμακας. Άλλα 46 έργα, με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται σήμερα υπό υλοποίηση. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι όλα τα έργα που πραγματοποιούνται καθώς και ο εξοπλισμός που διατίθεται στα σχολεία, πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις με κριτήριο πάντα την ποιότητα, την καταλληλότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας», είπε.
 
Αναφερόμενος στο σχολείο της Λινόπετρας, ο κ. Καδής είπε ότι «κτίστηκε μετά την τουρκική εισβολή του 1974 για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων, ένεκα του μεγάλου αριθμού προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή».
 
«Έκτοτε δεν έγιναν οποιεσδήποτε βελτιωτικές εργασίες, με αποτέλεσμα το σχολικό κτίριο να παρουσιάζει διάφορα προβλήματα που καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη για ανοικοδόμηση και αναβάθμισή του», είπε.
 
Ανέφερε ότι σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας αποτελεί μια νέα, σύγχρονη σχολική μονάδα, προσθέτοντας ότι «οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν κατεδάφιση παλιών κτιρίων, νέες επεκτάσεις, μετατροπές στα δύο παλαιότερα κτίρια και αναδιαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του σχολείου».
 
«Συγκεκριμένα, έχουν ανεγερθεί αίθουσα πολλαπλής χρήσης, νέα πτέρυγα διοίκησης, καινούριες αίθουσες διδασκαλίας, εξειδικευμένα σύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης, αποθήκες, χώροι υγιεινής και ιατρείο. Παράλληλα, οι εξωτερικές εργασίες που υλοποιήθηκαν, βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια και την αισθητική του χώρου, καθιστώντας το σχολείο ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Η δεύτερη και μεγαλύτερη φάση του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβρη του 2017 με δαπάνη που ανήλθε περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση