Δέκα ειδήσεις του 2017 που μόνο στην Κύπρο μπορούσαν να συμβούν

Να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Συνέβησαν στην Κύπρο τη χρονιά που μας πέρασε και δεν ήταν ότι πιο συνηθισμένο έχουμε διαβάσει και ακούσει.
 
Οι πλείστες από αυτές μας έκαναν να γελάσουμε, αλλά την ίδια ώρα προβλημάτισαν και μας έκαναν να διερωτόμαστε για το επίπεδο της κυπριακής κοινωνίας, των δομών του κράτους και των θεσμών.
 
Είναι οι ειδήσεις που δεν συμβαίνουν κάθε μέρα και παντού. Συνέβησαν στην Κύπρο του 2017 και σας τις παραθέτουμε πιο κάτω.
 
Στείλαμε επιστολή για εξαγωγές στην Βόρεια Κορέα
 
Το καθεστώς της Πιονγιανγκ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το 99% των χωρών του πλανήτη Γη. Το Υπουργείο Γεωργίας ωστόσο επεδίωξε με τον πιο επίσημο τρόπο μια τέτοια συμφωνία.
 
Αντί στη Νότια Κορέα, έστειλε επιστολή στη Βόρεια Κορέα για διερεύνηση της πιθανότητας εξαγωγών εσπεριδοειδών, όπως ζήτησαν οι παραγωγοί για βοήθεια, με την οποία η χώρα μας δεν έχει ούτε εμπορικές ούτε διπλωματικές σχέσεις.
 
Η διευθύντρια του τμήματος Γεωργίας, με επιστολή της στη Λαοκρατική Δημοκρατία στις 29 Δεκεμβρίου ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πιονγιάνγκ να πληροφορηθεί τους όρους και τα φυτοϋγειονομικά πρότυπα εξαγωγών στη χώρα.
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Έντυσαν αρχαία αγάλματα με σουτιέν και ζαρτιέρες
 
Είναι τέχνη ή όχι; Αυτό ήταν το ερώτημα που απασχόλησε την κυπριακή κοινωνία μετά τη δημοσιοποίηση και την επίσημη καταγγελία της ΟΕΛΜΕΚ για το συμβάν στο Παγκύπριο.
 
Αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοβουλία του Παγκυπρίου Γυμνασίου να «ντύσει» δύο αρχαία αγάλματα του σχολείου με ζαρτιέρες, σουτιέν και προφυλακτικά.
 
Σύμφωνα με το πείραμα στην αίθουσα που είναι τοποθετημένα τα «ντυμένα αγάλματα» τοποθετήθηκαν κάμερες για να καταγράφουν τις αντιδράσεις των μαθητών και των καθηγητών που δεν είχαν ιδέα για το δρώμενο.
 
Πάντως η εικαστική παρέμβαση  κατάφερε να αποσπάσει ειδικό έπαινο στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών στην κατηγορία «εγκατάσταση» (installation). Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείτο από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους πανεπιστημίων αλλά και εικαστικούς, έκρινε ότι η παρέμβαση έπρεπε  να επαινεθεί για την αρτιότητά της ως προς την φόρμα αλλά και το περιεχόμενο.
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Επάνδρωσαν σκοπιές σε στρατόπεδο με ομοίωμα στρατιώτη
 
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε πολίτης που περπατούσε κοντά στη νεκρή ζώνη.
 
Ο πολίτης  που περνούσε από φυλάκιο της ΕΦ για να μαζέψει κάππαρη χαιρέτισε από μακριά τον σκοπό που έβλεπε στην σκοπιά χωρίς όμως κάποια ανταπόκριση. Όσο ζύγωνε στη σκοπιά παρατήρησε πως ο… σκοπός δεν έκανε κάποια κίνηση για να διαπιστώσει τελικά πως στη σκοπιά βρισκόταν ομοίωμα σκοπού.
 
Κάτι τέτοιο πάντως δεν αποτελουσε διαταγή του ΓΕΕΦ ενώ ο στρατιώτης που εικονίζεται στο ομοίωμα μίλησε στον REPORTER επισημαίνοντας πως δεν είχε ιδέα πως έγινε αφίσα…
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Κηδείες με δανεικά φέρετρα…
 
Στην Κύπρο της κρίσης που παρόλαυτα οι αριθμοί ευημερούν γίνεται κι αυτό.  Τι και αν φαίνεται παράλογο ή αν δεν αρμόζει στα χριστιανικά έθιμα των ορθοδόξων εκκλησιών.
 
 Τα γραφεία κηδειών εκμεταλλευόμενα τις οικονομικές δυσκολίες συγγενών προχώρησαν σε μία πρωτοφανή πράξη. Αυτής της ενοικίασης φέρετρων.
 
Συγκριμένα γραφεία κηδειών που βρίσκονται σε κοινότητες και σε  ένα Δήμο, νοικιάζουν φέρετρα έναντι του ποσού των 100€ και όταν τελεστεί το μυστήριο το επιστρέφουν πίσω στον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών.
 
Μάλιστα οι ιδιοκτήτες για λόγια παρηγοριάς και για να πειστούν οι συγγενείς αναφέρουν πως και ο ίδιος ο Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε μέσα σε σεντόνι.
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Άνοιξαν λάθος τάφο, διέκοψαν την κηδεία
 
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε  κοιμητήριο της κοινότητας Ασωμάτου στην Λεμεσό, όταν ο ιερέας της κοινότητας διέκοψε την νεκρώσιμη ακολουθία μόλις αντιλήφθηκε ότι ο τάφος που ανοίχτηκε για να ταφεί ο 60χρονος ήταν λάθος.
 
Ο προνομιούχος τάφος, είχε αγοραστεί από τα πεθερικά του ιερέα και αμέσως διέκοψε την κηδεία ώστε διορθωθεί το λάθος.
Αποτέλεσμα του τραγελαφικού γεγονότος, παρά τις εκκλήσεις των συγγενών του θανόντα ότι υπάρχει άπλετος χώρος στο κοιμητήριο, η σωρός ανέμενε για ταφή στην νεκροφόρα για περίπου μία ώρα ούτος ώστε να ταφεί στο σωστό σημείο.
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Σταμάτησε τη λειτουργία γιατί δεν θα έπαιρνε τα χρήματα των εισφορών
 
Κι αν νομίζετε πως αυτό ήταν το χειρότερο που έγινε σε κηδεία στην Κύπρο το σωτήριο έτος 2017 λανθάνεστε.  Την ώρα τέλεσης κηδείας στο χωριό Συλίκου της Επαρχίας Λεμεσού εκδηλώθηκε  αντίδραση του ιερέα για την κατάληξη των εισφορών που γινόταν στην μνήμη εκλιπούσης. Σύμφωνα με τους συγγενείς της, επιθυμία της αποθανούσης ήταν η οικονομική συνδρομή για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Μάμαντος.
 
Όταν ο ιερέας αντιλήφθηκε πως οι εισφορές δεν θα κατέληγαν στο ναό όπου τελούσε την κηδεία, αποχώρησε εκνευρισμένος, προς έκπληξη των παρευρισκομένων και την εξόδιο ακολουθία τέλεσε άλλος ιερέας.
 
Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 
Δημοσίευσαν τα θέματα πριν τις εξετάσεις
 
Από τη σχετική λίστα βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γκάφα μεγατόνων του Υπουργείου Παιδείας με τη διαρροή των θεμάτων στις εξετάσεις για το… πολυδιαφημιζόμενο νέο σύστημα εξετάσεων για διορισμό.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τα θέματα των δοκιμίων σε Θρησκευτικά, Φυσική και Πληροφορική λίγες ώρες πριν οι υποψήφιοι παρακαθίσουν στις εξετάσεις.
 
Γκάφα ή σαμποτάζ όπως πρώτος δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης; Ακόμα δεν μάθαμε. Μας είπαν πως ήταν ένα ανθρώπινο λάθος τριών λειτουργών του Υπουργείου.
 

 
Έκαναν άσκηση τρομοκρατίας και τρομοκράτησαν παιδιά και γονείς
 
Τέτοιες ασκήσεις συμβαίνουν πολύ συχνά στο εξωτερικό. Σωστά και η κυπριακή αστυνομία ακολούθησε το παράδειγμα και οργάνωσε άσκηση τρομοκρατίας στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.
 
Αυτό που δεν έκανε ήταν να ενημερώσει τους υπευθύνους του γηπέδου για την άσκηση και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε παιδιά, γονείς και προπονητές. Ο αρχηγός αστυνομίας διέταξε διοικητική έρευνα για το θέμα…
 

Θυμηθείτε την είδηση εδώ

Λίο: Μας είπαν πως έπαθε ανακοπή, αλλά τελικά τον πάτησαν
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πιο διάσημος (μέχρι τότε) σκύλος της Κύπρου περνούσε στην αιωνιότητα.
 
Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε «ένα πιστό φίλο».
 
Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο σκύλος πέθανε από ανακοπή αλλά τελικά αυτό ήταν μια ανακρίβεια που διαδόθηκε από πηγή του προεδρικού που παρέμεινε άγνωστη.
 
Τελικά ο Λίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της Προεδρικής φρουράς του Νίκου Αναστασιάδη.

Θυμηθείτε την είδηση εδώ
 

Τους έπεσε στη δοκιμαστική πτήση το 110 χιλιάδων ευρώ drone της αστυνομίας

Την ώρα που οι αρμόδιοι διαμήνυαν ότι η αστυνομία περνάει σε άλλο, υψηλό επίπεδο, θρύψαλα έκαναν  το επαγγελματικό drone που εφοδιάστηκαν για πάταξη της εγκληματικότητας 10 μήνες πριν.  

Πριν καλά καλά χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις, οι ειδικοί δεν κατάφεραν να περάσουν σε άλλο επίπεδο και έκαναν κομμάτια το υπερσύγχρονο drone, περίπου 110 χιλιάδων ευρώ, που είχε την δυνατότητα να φωτογραφίζει και να καταγράφει βίντεο από απόσταση 30 χιλιομέτρων ενώ υπήρχε δυνατότητα ο χρήστης να έχει απευθείας πλήρη εικόνα.

Για το περιστατικό δεν διατάχθηκε έρευνα και τα σπασμένα ανέλαβε η εταιρεία η οποία προμήθευσε «ελαττωματικό» drone στην Κυπριακή αστυνομία.

Θυμηθείτε την είδηση εδώ

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα