Το Υπουργείο θέλει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο το θέμα με τα λεωφορεία

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης δήλωσε σήμερα ότι στόχος του Υπουργείου είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εταιρείες λεωφορείων.

Ο κ. Δημητριάδης είχε κληθεί στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το πρόγραμμα “eDelivery in Cyprus”, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος» για το θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εταιρείες αστικών λεωφορείων απορρίπτουν εμμέσως τη λύση που τους προτάθηκε για διορισμό τριμελούς επιτροπής κρίσης διαφορών, υποδεικνύοντας ότι το χρονοδιάγραμμα των 84 ημερών που δόθηκε είναι μικρό «κάτι το οποίο φαίνεται να βολεύει και το Υπουργείο Μεταφορών το οποίο δεν θα έχει προστριβές με τους λεωφορειούχους τη χρονική περίοδο που ακολουθεί και κατ’ επέκταση θα αποφύγει τυχόν αναταραχή».«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Τους είχαμε στείλει τους όρους όσον αφορά το διορισμό των κριτών μόλις πριν από λίγες μέρες, απάντησαν με κάποιες εισηγήσεις», ανέφερε. Αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε, «θα τους πούμε ποιες γίνονται αποδεκτές και ο στόχος μας σίγουρα είναι να προχωρήσει το θέμα των κριτών μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου». Δηλαδή, σημείωσε, «να μπορέσει να διοριστεί Επιτροπή για να μπορέσει να βγάλει αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σχετικά με την αναφορά ότι είναι «και προς το συμφέρον του Υπουργείου να καθυστερήσει», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». «Εμείς, ως Υπουργείο, θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν», είπε. Εξάλλου, πρόσθεσε, «είναι γι αυτό το λόγο που προχωρήσαμε από το 2015 με τους ελέγχους των οικονομικών καταστάσεων που δεν είχαν γίνει προηγουμένως».

Αυτός ήταν ο στόχος μας, είπε, «να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτό το θέμα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με καλές, δημόσιες συγκοινωνίες για τους συμπατριώτες μας».

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου