Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκλεισε τα 103 η μακροβιότερη πολύτεκνη μάνα της Κύπρου - Έχει 129 δισέγγονα και 47 τρισέγγονα!

Άντρη Κούννου  17/12/2017 17:09
Έκλεισε τα 103 η μακροβιότερη πολύτεκνη μάνα της Κύπρου - Έχει 129 δισέγγονα και 47 τρισέγγονα!

Έκλεισε τα 103 η μακροβιότερη πολύτεκνη μάνα της Κύπρου - Έχει 129 δισέγγονα και 47 τρισέγγονα!

Άντρη Κούννου  17/12/2017 17:09
Τα 103 της χρόνια έκλεισε σήμερα η Ελένη Ιωσήφ Χατζηχάννα, η μακροβιότερη πολύτεκνη μητέρα της Κύπρου. Η κ. Ελένη, γιόρτασε αυτή τη ξεχωριστή μέρα πλαισιωμένη από παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα τα οποία για άλλη μια χρονιά βρέθηκαν στο σπίτι της στον Κοτσιάτη για να της τραγουδήσουν τα Χρόνια Πολλά!
 

Η ίδια, είναι μητέρα 15 παιδιών και έχει 56 εγγόνια, 129 δισέγγονα και 47 τρισέγγονα. Το μεγαλύτερο παιδί της είναι 89 χρονών και το μικρότερο 60. Αν και δεν ήταν εφικτό να παρευρεθούν όλοι στα γενέθλιά της, η αιωνόβια γιαγιά γεμάτη συγκίνηση, χαρά και ευγνωμοσύνη έσβησε ένα μεγάλο κερί και ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τη χαρά που της έδωσαν.  


Η κ. Ελένη, ή αλλιώς Σίσαινα όπως την ξέρουν οι δικοί της άνθρωποι, είναι πρόσφυγας από την Αγία Μαρίνα της Σκυλλούρας. Όπως μας ενημέρωσε ο γιος της, Γιώργος Χατζηχάννας, έζησε μια όμορφη και άνετη ζωή καθώς καταγόταν από μια εύπορη οικογένεια με πολλά κτήματα γι’ αυτό και η ίδια δεν χρειάστηκε να εργαστεί ποτέ, "έζησε σαν βασίλισσα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με εξαίρεση τον πόλεμο και την προσφυγιά που της στέρησε το σπίτι της, αλλά και το χαμό των δύο από τα 15 παιδιά της, η ζωή της ήταν αξιοζήλευτη. Ο σύζυγός της, ο οποίος διετέλεσε μουχτάρης της Αγίας Μαρίνας, έφυγε από τη ζωή στα 85 του αφήνοντας την ίδια «αρχηγό» της πολυμελούς οικογένειας. 


Η ίδια, ζει στον Κοτσιάτη, απολαμβάνοντας τη φροντίδα της οικογένειάς της αλλά και της οικιακής βοηθού που ζει μόνιμα μαζί της για να την προσέχει. «Η μητέρα μου είναι τετραπέρατη, παρά την προχωρημένη ηλικία της, δεν έχει χάσει τα λογικά της. Μόνο η όραση και η ακοή της έχουν μειωθεί λίγο αλλά εξακολουθεί να περπατά κανονικά, κινείται όσο μπορεί» εξηγεί ο γιος της.

Όσο για το μυστικό της μακροζωίας της, είναι η ζιβανία. «Η μητέρα μου πίνει δύο ποτηράκια ζιβανία την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Αυτό είναι το "μυστικό" της όπως λέει χαριτολογώντας. Στο γηροκομείο μας ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει ποτέ να πάει γιατί δεν θέλει να γεράσει» καταλήγει.


Εμείς να της ευχηθούμε χρόνια πολλά, να χαίρεται την όμορφη οικογένειά της και να την χαίρονται και εκείνοι.  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας