Η γελοιογραφία της "Αφρίκα" που εξόργισε τον Ερντογάν και θέλει να της βάλει λουκέτο

Η ελευθεροτυπία δεν είναι κάτι για το οποίο φημίζεται η Τουρκία, και σαφέστατα δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για τα κατεχόμενα. Απόδειξη το τελευταίο περιστατικό με δημοσίευμα της εφημερίδας Αφρίκα.

Μια γελοιογραφία της εφημερίδας, πριν λίγες μέρες, ήταν αρκετή για να προκαλέσει "σεισμό" σε Τουρκία και κατεχόμενα, με μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν να απειλούν θεούς και δαίμονες, ενώ υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου στο παράνομο καθεστώς, να διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, κάνοντας λόγο για υπέρμετρη προσβολή, και να προβαίνουν ακόμη και σε προπηλακισμούς.

Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα «Αφρίκα» με τίτλο «Θα κάνω ότι μπορώ για να καταδικαστούν», επανέρχεται στο θέμα και γράφει ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ με έντονο τρόπο κατηγόρησε την εφημερίδα για τη γελοιογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος, απειλώντας ότι ο ίδιος θα προβεί στις ενέργειες εκείνες ώστε να καταδικαστούν όσοι ευθύνονται για αυτή, αναφέροντας ακόμα ότι η εφημερίδα είναι η φωνή των Ε/κ αντί των Τ/κ. 

“Αυτό που έκαναν είναι μικροπρέπεια, ατιμία, χυδαιότητα. Ασφαλώς και θα λογοδοτήσουν γι` αυτό διά της νομικής οδού”, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, σχολιάζοντας το σκίτσο της εφημερίδας Αφρίκα στα κατεχόμενα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους ‘εισαγγελείς’ των κατεχομένων να κινηθούν άμεσα και να ζητήσουν εξηγήσεις. “Και εγώ προσωπικά θα κάνω τα δέοντα για καταδικαστούν ενώπιον του τ/κ λαού αυτοί που έκαναν τις ανηθικότητες αυτές. Ας είναι το δικό μου καθήκον να εξηγήσω καλά στο τ/κ λαό αυτές τις ανηθικότητες, τις ατιμίες”, ανέφερε.

Ο Ακτάγ είπε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της δεν λειτουργεί σαν μια ιδιαίτερη εφημερίδα του τουρκικού έθνους αλλά σαν φωνή των Ε/κ. “Πρέπει οπωσδήποτε γι` αυτή την ατιμία να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα τους ντροπιάσω ενώπιον των Τ/κ. Αυτοί δεν έχουν εθνική συνείδηση. Εγώ θα τους κάνω αυτούς να αναγνωρίζονται μέσα στην ΤΔΒΚ ως φωνή των Ε/κ”, πρόσθεσε.

Η ατιμία, συνέχισε, δεν είναι μόνο εναντίον του Τούρκου Προέδρου αλλά εναντίον του τουρκικού λαού. “Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί ένα έθνος. Αυτή η κακοήθεια δεν σημαίνει ότι βλάπτει μόνο τον πρόεδρό μας, είναι ταυτόχρονα επίθεση και εναντίον της Τουρκίας, εναντίον του τουρκικού έθνους. Όπου υπάρχει μια ανήθικη έκδοση, η εφημερίδα της βόρειας Κύπρου την βρίσκει, την παραθέτει και την δημοσιοποιεί. Αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τους παράπτωμα. Και η ανηθικότητα έχει τα όριά της. Και αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανηθικότητας. Γνωρίζω ότι και οι Τ/κ είναι ενοχλημένοι με αυτούς. Άνθρωποι που σκέφτονται σαν αυτούς είναι τέτοια μειοψηφία στη βόρειο Κύπρο που είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα τους κάνω να πληρώσουν”, προειδοποίησε.

Η εν λόγω γελοιογραφία προέκυψε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, κατά την οποία οι αντιπαραθέσεις που είχε με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης, προκάλεσαν αίσθηση αλλά και ποικίλα σχόλια.

Ιδού η γελοιογραφία της "Αφρίκα" που εξόργισε τον Ερντογάν 

 

 

 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές