Καπνιστός σολομός "μαϊμού" στην κυπριακή αγορά

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διερευνούν υπόθεση απάτης ή/και παραπλάνησης των καταναλωτών σε σχέση με τη διάθεση στην κυπριακή αγορά του καπνιστού σολομού με την ονομασία «5 Oceans» ζητώντας την άμεση απόσυρση του από την αγορά.
 
 
Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω τροφίμων, τα οποία μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρέθηκαν να μην συνάδουν με την νομοθεσία των τροφίμων:
 
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στα προαναφερόμενα δείγματα δεν έχει ανιχνευθεί το είδος Salmo salar, το οποίο αναγράφεται στην επισήμανσή τους, αλλά το είδος Oncorhynchus mykiss, του οποίου η οικονομική αξία είναι μικρότερη από αυτή του είδους Salmo salar.
 
Ενόψει των πιο πάνω, σημειώνεται, διερευνάται υπόθεση απάτης ή/και παραπλάνησης των καταναλωτών και ως εκ τούτου οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, προβαίνουν σε περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού αυτού.
 
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εισάγει, επεξεργάζεται και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρσή του.
 
Σημειώνεται, τέλος, πως το εν λόγω περιστατικό αφορά σε εξαπάτηση ως προς το είδος του ψαριού και όχι κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη