Κυριακή 16 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Αγωνιστές ΕΟΚΑ: Έτσι αποφασίσαμε να ενάγουμε την Βρετανία

  07/12/2017 13:19
Αγωνιστές ΕΟΚΑ: Έτσι αποφασίσαμε να ενάγουμε την Βρετανία

Αγωνιστές ΕΟΚΑ: Έτσι αποφασίσαμε να ενάγουμε την Βρετανία

  07/12/2017 13:19
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 -59 σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στην αγωγή που προωθείται στη Αγγλία  εναντίον των Άγγλων για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τον αγώνα 1955-1959 και προβαίνουν σε διευκρινίσεις επί του θέματος.  
 
Πιο αναλυτικά, μετά την αγωγή που κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2015 οι Κενυάτες εναντίον της Βρετανίας για βασανιστήρια, επεδείχθη ενδιαφέρον για παρόμοιες αγωγές και από μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και προς τούτο έγιναν επαφές μεταξύ Άγγλων δικηγόρων με τους Κυπρίους δικηγόρους Ππιριλίδη και Π. Δημητρίου, και κλήθηκαν αγωνιστές που ενδιαφέρονταν να κινηθούν εναντίον των Άγγλων, να υποβάλουν εκθέσεις για τα βασανιστήριά τους.  
 
Όπως προστίθεται υπέβαλαν σχετικές εκθέσεις περίπου 130 Αγωνιστές, από τις οποίες οι Άγγλοι δικηγόροι που ήρθαν στην Κύπρο επέλεξαν με βάση τα δικά τους κριτήρια, 35 περιπτώσεις που θεώρησαν δυνατές από πλευράς στοιχείων και τις πρόταξαν. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα, στις 28 μέχρι 29 Νοεμβρίου έγινε μια προκαταρτική δίκη για να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν οι υποθέσεις πρέπει να εκδικαστούν με βάση το αγγλικό Δίκαιο ή το κυπριακό Δίκαιο.
 
ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας