Κραυγή βοήθειας από τους κατοίκους Πισσουρίου

Σοβαρά προβλήματα σε πέραν των είκοσι κατοικιών έχουν προκαλέσει οι κατολισθήσεις στην κοινότητα Πισσουρίου, με αποτέλεσμα αυτές να καταστούν μη κατοικήσιμες, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επικρίνουν την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε» για να τους στηρίξει, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση επιδεινώνεται.  
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πισσουρίου, είπε ότι η Κυβέρνηση υποβαθμίζει το πρόβλημα και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να επισκεφθεί την κοινότητα για να διαπιστώσει τα προβλήματα ιδίοις όμμασι.     «Αυτή τη στιγμή έχουν σοβαρότατο πρόβλημα πάνω από 20 κατοικίες, έχουν καταστραφεί και θα καταστραφούν ολοσχερώς.
 
Το πρόβλημα επεκτείνεται και αν μετακινηθεί στο λόφο και δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και καθολικά τότε πολύ φοβούμαι ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινότητας, με ανυπολόγιστες ζημιές και ενδεχομένως και με άλλα προβλήματα, όπως ο κίνδυνος απώλειας ζωών» σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως «χρειάζεται να ενεργήσει άμεσα η Κυβέρνηση».      
 
Όπως ανέφερε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταβάλλεται προσπάθεια προς την κατεύθυνση της κυβερνητικής πλευράς, δίχως να υπάρξει η απαραίτητη ανταπόκριση. «Θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι των κατοίκων της κοινότητας η Κυβέρνηση για ό,τι συμβεί, προσωπικά», είπε.
 
ΚΥΠΕ          

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»