Μισές δουλειές στην Πλατεία Ελευθερίας

Η Συντονίστρια του Έργου Πλατείας Ελευθερίας Αγνή με γραπτή δήλωση της αναφέρει ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια  της οποίας έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων, τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

 Η κ. Πετρίδου επαναλαμβάνει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό δια μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα, προσθέτει πως η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό, συνεχίζει και αναφέρει ότι οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας προχωρούν και οποιοσδήποτε επισκεφθεί το εργοτάξιο θα δει με τα ίδια του τα μάτια έντονη διεξαγωγή εργασιών, με περισσότερους από 120 εργάτες να εργάζονται κάθε  μέρα.

Η κ. Πετρίδου παρατηρεί τέλος ότι η πρόοδος κατασκευαστικών έργων δεν αξιολογείται, ούτε σε ανοικτές συζητήσεις ούτε μέσω δημοσιευμάτων. Υπάρχει Νόμος περί δημοσίων συμβάσεων ο οποίος καθορίζει σε ποια όργανα πρέπει να συζητούνται τα συγκεκριμένα θέματα και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών