Εγκρίθηκε το επίδομα στους ιατρούς των ΤΑΕΠ και στο Νοσοκομείο Κυπερούντα

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας για την παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος στους ιατρούς, ως κίνητρο για εργοδότηση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και για παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ειδικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση για παραχώρηση επιδόματος στους ιατρούς των ΤΑΕΠ εφαρμόζεται μετά και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, αλλά και της πρόνοιας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και Συνδέσμου ΣΕΣΙΚ.

Η απόφαση προνοεί την παροχή κατ’ αποκοπήν επιδόματος ύψους €500 μηνιαίως για κάθε ιατρό που υπηρετεί σε Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Ως έναρξη της παραχώρησης του επιδόματος ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2017.

Σε σχέση με την παροχή επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ειδικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό ύψους €500 μηνιαίως, με ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκεμβρίου 2017.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους και την εξεύρεση των σχετικών πιστώσεων, την πιθανότητα εφαρμογής της εν λόγω πρότασης και για τους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ή/και άλλες ακριτικές περιοχές.

Με το επίδομα ακριτικής περιοχής αναγνωρίζονται αφενός από πλευράς Κυβέρνησης οι αντίξοες συνθήκες εργασίας των ιατρών σε νοσοκομείο της υπαίθρου και αφετέρου παραχωρείται κίνητρο για παραμονή των υπηρετούντων ιατρών στο εν λόγω Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»