Με νιάτα γέμισαν τα βουλευτικά έδρανα (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή και διάλογο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν και ειδικότερα για θέματα εκπαίδευσης, ζητούν οι Παιδοβουλευτές, που συνεδρίασαν σήμερα στο πλαίσιο της 8ης περιόδου της κυπριακής Παιδοβουλής, που συμπληρώνει δεκαέξι χρόνια ζωής.  
Οι Παιδοβουλευτές, που συγκροτούν κοινοβουλευτικές ομάδες από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνέταξαν εκθέσεις για διάφορα ζητήματα, οι οποίες αναγνώστηκαν και ψηφίστηκαν από τους συναδέλφους τους.
Σε πολλές εκθέσεις έγινε συζήτηση, με τους Παιδοβουλευτές να ζητούν αλλαγές ή και προσθήκες. Συνολικά συζητήθηκαν επτά εκθέσεις, που κάλυπταν τα θέματα της Συμμετοχής των Παιδιών στην Οικογένεια, την Εκπαίδευση, την Υγεία, το Κοινωνικό Γίγνεσθαι και το πολιτικό Γίγνεσθαι.  
Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος της Παιδοβουλής Παρασκευάς Χατζήκκος ανέφερε ότι βασικός γνώμονας της συνεδρίασης της Παιδοβουλής είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Παιδιών στην εκπαίδευση, την υγεία, την οικογένεια και το κοινωνικό γίγνεσθαι, σημειώνοντας πως οι απόψεις των παιδιών  θα πρέπει να εισακουσθούν και να υλοποιηθούν.  
Η Προεδρεύουσα της Βουλής Σκεύη Κουκουμά, καλωσορίζοντας τα παιδιά, ανέφερε πως πρέπει να έχουν λόγο και ενεργή συμμετοχή σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν και ότι οι απόψεις και οι προβληματισμοί τους πρέπει να εισακούονται και να λαμβάνονται υπόψη. Ανέφερε ακόμη ότι οι εκθέσεις των παιδιών αποδεικνύουν τη σπουδαία δουλειά που έκαναν τα παιδιά, τη συλλογικότητα και τη σωστή προετοιμασία.
 
Τα παιδιά, είπε η κ. Κουκουμά, με την καθαρότητα της σκέψης τους τεκμηριώνουν ορθά τις απόψεις τους και προβαίνουν σε σημαντικές εισηγήσεις και συμπεράσματα. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι πάντα δίπλα τους, τους ακούει με προθυμία , συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλεται και παρέχει το βήμα για προβολή και προώθηση των θέσεων και των αιτημάτων τους.
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα