Άλυτα τα προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών

Τα προβλήματα που εντοπίζονται στους κυβερνητικούς προσφυγικούς συνοικισμούς τέθηκαν σήμερα εκ νέου επί τάπητος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, με την Ένωση Δήμων να δηλώνει, από πλευράς της, ότι η υφιστάμενη οικονομική κατάσταση των δήμων δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες ανάγκες από τη μια μέρα στην άλλη.  
 
Οι δήμοι ζητούν από το κράτος να συνεχίσει για ένα μεταβατικό στάδιο να διαθέτει κονδύλια για τους προσφυγικούς συνοικισμούς, μεταβιβάζοντάς τα στους δήμους, προκειμένου να μπορέσουν να διασφαλίσουν το επιθυμητό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους των προσφυγικών συνοικισμών.
 
Τα προβλήματα και οι ανάγκες σε έργα υποδομής στους προσφυγικούς συνοικισμούς όλων των δήμων θα ιεραρχηθούν σε υπόμνημα που θα ετοιμάσει η Ένωση και το οποίο θα υποβληθεί στην Πολεοδομία.  
 
Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά είπε ότι δεν έχει προχωρήσει η καταγραφή των προβλημάτων στους συνοικισμούς ανά το παγκύπριο που αποφασίστηκε από τον Φεβράρη του 2016, μέσα από την οποία, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να είχε γίνει πιο σωστή και οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.  
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η Ένωση Δήμων θα αναλάβει να υποβάλει στην πολεοδομία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί, για να προχωρήσει η επίλυσή τους.  
 
Πρόκειται για προβλήματα που αφορούν κυρίως συντηρήσεις και καθαριότητα πεζοδρομίων και άλλων ανοιχτών χώρων, προβλήματα με χώρους στάθμευσης, αλλά και εγκατάστασης ανελκυστήρων, καθώς απομένουν περίπου 290 πολυκατοικίες που χρειάζονται ανελκυστήρα. Παράλληλα παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στο πώς θα λειτουργήσουν οι διαχειριστικές επιτροπές στις πολυκατοικίες.  
 
Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε ακόμα στις περιπτώσεις πολυκατοικιών στις οποίες μετά από έλεγχο που διενήργησε η πολεοδομία, κρίθηκαν ως επικίνδυνες και οι ένοικοι ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να φύγουν λόγω του ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με τη στατικότητα.  
 
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, το πρόγραμμα ελέγχου της στατικής επάρκειας ξεκίνησε κυρίως στα Λατσιά. Θέση μας, είπε, είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος σε όλες τις πολυκατοικίες σε όλη την Κύπρο. «Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλες τις πολυκατοικίες, από τις επισκέψεις που έχω κάνει σε διάφορους συνοικισμούς, γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να ξεκινήσει ένα σχέδιο ελέγχου στατικής επάρκειας, πριν θρηνήσουμε θύματα» δήλωσε η βουλευτής.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ