Αρχίζει την Τετάρτη στη Βουλή η 1η σύνοδος μεσογειακών χωρών για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη

Η εναρκτήρια συνεδρία της 1ης Συνόδου της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου από τις 15.30 έως τις 17.30 στη Βουλή υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αδάμου Αδάμου, σε κοινή συνεδρία με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Περιβάλλοντος και Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η σύνοδος αυτή αποτελεί συνέχεια της Υπουργικής Συνόδου για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, που διεξήχθη στην Κύπρο στις 8-9 Δεκεμβρίου 2016, με μεγάλη επιτυχία.

"Η συγκεκριμένη Επιτροπή, της οποίας η Κύπρος προεδρεύει με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, συστάθηκε με στόχο την ανάληψη κοινής δράσης από τις χώρες της Μεσογείου για την υλοποίηση του κοινού Στρατηγικού Σχεδίου για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη", αναφέρεται.

Η Επιτροπή, προστίθεται, αποτελείται από εθνικά σημεία επαφής όλων των Μεσογειακών χωρών, εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, όπως επίσης και επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, στο πεδίο της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. 
 
Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν 30 Βουλευτές από κοινοβούλια χωρών της Μεσογείου, μέλη της Μεσογειακής Επιτροπής, 30-40 υψηλόβαθμα  στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος των χωρών αυτών, ως παρατηρητές, και δέκα δημοσιογράφοι από διάφορες Μεσογειακές χώρες. 
 
Στο πλαίσιο της συνεδρίας αναμένεται να συζητηθούν οι συνέργειες που θα ήταν σημαντικό να αναπτυχθούν ανάμεσα στα κοινοβούλια των Μεσογειακών χωρών αναφορικά με την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση και την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, καταλήγει η ανακοίνωση της Βουλής.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα