Κίτρινος συναγερμός από την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Κίτρινο συναγερμό εξέδωσε σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, το οποίο κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση η  προειδοποίηση ισχύει από σήμερα μέχρι και τις 5 αύριο τα ξημερώματα.

Το Τμήμα καλεί τον κόσμο να είναι ενήμερος για την εκδήλωση καταιγίδων, να πάρει επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά, δάση και πεδιάδες.

Σημειώνει, τέλος, ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες.
 

Σύμφωνα με την πρωινή ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός σήμερα. θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά από το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει το πρωί χιονόνερο. Στην περιοχή αναµένονται πολύ ισχυροί άνεµοι που από αργά το απόγευµα θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία την Τετάρτη δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ