Φωτογραφίες και βίντεο από τον παρθενικό Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο

Στη σημαντική λίστα των πόλεων που φιλοξενούν διεθνείς μαραθωνίους προστέθηκε σήμερα η Λάρνακα, στην οποία δόθηκε το πρωί η εκκίνηση του παρθενικού Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου.

Ο Μαραθώνιος είναι το αγώνισμα με τους περισσότερους συμμετέχοντες παγκοσμίως και έχει στόχο την προώθηση του αθλητισμού σαν κοινωνικό αγαθό και αποτελεί ένα δυναμικό και χρήσιμο πεδίο ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας προς όφελος των Αθλητών, των Σωματείων, αλλά και των αθλούμενων πολιτών κάθε ηλικίας.
 
Με μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, σε συνδυασμό με υψηλές αθλητικές προδιαγραφές, η πόλη της Λάρνακας έδωσε δυνατές συγκινήσεις σε όλους όσοι έλαβαν μέρος.

 
Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει στόχο να προβάλει, όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και να στηρίξει κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, καθώς και περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα δοθεί η δυνατότητα στο Κοινό, να συμμετάσχει και να κερδίσει την εμπειρία της συμμετοχής, προβάλλοντας έτσι το πρότυπο του υγιούς τρόπου ζωής.

Στον ημιμαραθώνιο που έχει ολοκληρωθεί πρώτος έκοψε το νήμα ο Sean Hampson (UK), δεύτερος ο Stanislav Sentandvasi (Slovakia) και τρίτος οMichael Coombe (Scotland) 

Πρόγραμμα-πρεσβευτές 

Ο 1ος  Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο Δρόμο (42.195 χλμ.), Ημιμαραθώνιο (21.095 χλμ.), δρόμο 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων (εταιρικός και ατομικός) , ενός χιλιομέτρου McDonald’s™ Kids Race 1km και το FunRace για τους ενήλικες.



Τη μεγάλη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα. Πρεσβευτές της διοργάνωσης είναι ο Περικλής Ιακωβάκης, η Χρύσα Γκουντενούδη, η Άντρη Σιάλου και η Άντρη Αβραάμ.

 

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα