Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδίκασαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και στο Λονδίνο

  15/11/2017 16:08
Καταδίκασαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και στο Λονδίνο

Καταδίκασαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και στο Λονδίνο

  15/11/2017 16:08
Σε πικετοφορία διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην πλατεία Belgrave του Λονδίνου καλεί απόψε τα μέλη της παροικίας η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 34 ετών από την παράνομη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της ότι με την πικετοφορία οι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζουν τις προσπάθειες και ενέργειες της τουρκικής πλευράς για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Η ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή στην πικετοφορία «για να τονίσουμε στον εκπρόσωπο της Τουρκίας ότι η ώρα του συνεχίζει να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς νόμου και να απαιτήσουμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και τον τερματισμό της κατοχής».
 
«Εμπόδιο στη λύση ήταν και παραμένει ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια κοινή πατρίδα», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Να απαιτήσουμε από τη Βρετανία να τιμήσει την υπογραφή της σαν εγγυήτρια της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Η πικετοφορία διοργανώνεται από τις 6 έως το 8 το βράδυ.
 
Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τα μέλη της παροικίας να επικοινωνήσουν με τον τοπικό βουλευτή τους προτρέποντάς τον να ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε να τερματιστεί η παράνομη τουρκική κατοχή, να γίνουν σεβαστά τα διεθνή ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κύπρο, να καταργηθεί το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα, να καθοριστεί η τύχη των αγνοουμένων και να ανατραπούν οι παράνομες μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την επανένωση της Κύπρου.
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας