Κυριακή 16 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

"Εκτός ευρωπαϊκών κριτήριων η Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακαρείου"

  14/11/2017 19:27
"Εκτός ευρωπαϊκών κριτήριων η Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακαρείου"

"Εκτός ευρωπαϊκών κριτήριων η Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακαρείου"

  14/11/2017 19:27
Εκτός ευρωπαϊκών κριτήριων η Μονάδα Εντατικής Νεογνών Και Πρόωρων λέει ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα.
 
Λόγω πληρότητας και στενότητας χώρου, η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Και Πρόωρων (ΜΕΝΝ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο δεν πληροί τα ευρωπαϊκά κριτήρια.
 
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, στις 17 Νοεμβρίου, που είναι αφιερωμένη σε όλα τα πρόωρα μωρά.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το όραμα του συνδέσμου είναι η ανέγερση νέας, σύγχρονης και ευρωπαϊκών προδιαγραφών Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στον ίδιο χώρο με την υφιστάμενη μονάδα και πως σήμερα ο σύνδεσμος βρίσκεται στο στάδιο εξεύρεσης χορηγών και γενικά οικονομικής ενίσχυσης.
 
Κάθε χρόνο γεννιούνται 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά. Περίπου 1 εκατομμύριο χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν. Στην Κύπρο ο μέσος όρος προωρότητας είναι περίπου 13%.  
 
Οπως σημειώνεται, τα πρόσφατα ερευνητικά, ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα υπερτονίζουν ότι η παρουσία της μητέρας 24 ώρες το 24ώρο κοντά στο πρόωρο μωρό της, καθώς και η σωματική επαφή μαζί του (φροντίδα καγκουρό), είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, βελτιώνει τη νευρολογική ανάπτυξη του νεογνού και το βοηθά να κερδίσει βάρος.
 
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα είναι μέλος του EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών που είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός Οργανισμός και δια δραστικό δίκτυο το οποίο διασφαλίζει τα συμφέροντα των πρόωρων βρεφών και των νεογνών, καθώς και των οικογενειών τους. Στις 17 Νοεμβρίου τα Μεσαιωνικά κάστρα Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, καθώς και ο Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας θα φωτιστούν μοβ για ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα της προωρότητας.
 
ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας