Απίστευτες ιστορίες μέσα σε ταξί! Το δαχτυλίδι του Σαουδάραβα και το… ξεχασμένο βρέφος

Απίστευτες ιστορίες… με πρωταγωνιστές τους οδηγούς ταξί.

Πελάτες που προτάσσουν μαχαίρι ή πιστόλι για να μην πληρώσουν ή ακόμη και για να κλέψουν, είναι μάλλον ιστορίες που εξελίσσονται σε αστυνομικές ταινίες ή σε άλλες χώρες. Σίγουρα όμως, όπως διαπιστώσαμε, δεν συμβαίνουν στους δρόμους της Κύπρου.

Οι οδηγοί ταξί, τα αφανή πρόσωπα πίσω από το τιμόνι, εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες κόσμο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Έχουν γνωρίσει κάθε λογής ανθρώπους, έχουν δει, έχουν ακούσει και έχουν ζήσει απίστευτα γεγονότα.

Πέντε οδηγοί ταξί εξιστορούν ιστορίες που έζησαν κατά τη διάρκεια μιας «περίεργης» ημέρας.  Ένα βρέφος ξεχασμένο στο πίσω κάθισμα, δύο δέσμες από 500ευρα, το τεράστιο δακτυλίδι ενός πλούσιου Σαουδάραβα και ένας τουρίστας που έφτασε στην Κύπρο ενώ είχε προορισμό την Κρήτη είναι μερικές ιστορίες που ξετυλίγονται από τους ίδιους στον reporter.

Δημήτρης, 55 ετών
Δούλευα σε γραφείο ταξί στη Λάρνακα και με είχαν ειδοποιήσει από την reception ότι έπρεπε να μεταφέρω στο αεροδρόμιο ένα σημαντικό πελάτη στο αεροδρόμιο.
 
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο παρέλαβα έναν πλούσιο Σαουδάραβα με αρκετές βαλίτσες, ο οποίος αναχωρούσε από την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο πελάτης καθόταν σ το πίσω κάθισμα και δεν μιλούσε καθόλου. Όπως είχα παρατηρήσει από το καθρεφτάκι του οδηγού επεξεργαζόταν τα προσωπικά του αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα σε μια μικρή δερμάτινη τσάντα χειρός.

Η διαδρομή κόστιζε 23 ευρώ θυμάμαι και μου άφησε 50 ευρώ λέγοντα μου ότι είναι εντάξει.
 
Η επόμενη μου κούρσα ήταν και πάλι στο αεροδρόμιο. Η καινούργια πελάτισσα είχε καθίσει στην ίδια θέση που καθόταν και ο πλούσιος Σαουδάραβας και αμέσως διαπίστωσε πως στο κάθισμα υπήρχε ένα μαύρο κουτί κοσμήματος που δεν ήταν δικό της .Το άνοιξα και αντίκρισα ένα λευκόχρυσο μονόπετρο που το μέγεθός του έβγαζε μάτι. Επικοινώνησα αμέσως με το ξενοδοχείο όπου διέμενε για να μάθω τα στοιχεία του. Επικοινώνησαν οι ίδιοι μαζί του και κανονίστηκε να αποσταλεί το πανάκριβο δακτυλίδι με πακέτο προς το ίδιο στη χώρα του. Λίγες ημέρες αργότερα παρέλαβα ένα φάκελο από τον ίδιο που περιείχε μια ευχαριστήρια κάρτα αλλά και δύο κολλαριστά 100ευρα.

Αντρέας , 50 ετών
Θυμάμαι, όταν πριν περίπου πέντε χρόνια παρέλαβα από το αεροδρόμιο Λάρνακας ένα ζευγάρι Βρετανών, για μια σύντομη κούρσα σε κοντινό ξενοδοχείο… Εκτός από τις αποσκευές το ζευγάρι είχε μαζί του και το νεογέννητο παιδί τους .

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο και κατέβηκα να βοηθήσω το ζευγάρι με τις βαλίτσες τους. Πληρώθηκα και αποχώρησα αμέσως. Προχωρώντας για πολύ λίγο με το ταξί μου άκουσα ξαφνικά κλάμα παιδιού από το πίσω κάθισμα του ταξί μου. Σοκαρίστηκα όταν αντιλήφθηκα ότι ξέχασαν το παιδί τους στο όχημά μου και αμέσως επέστρεψα πίσω στο ξενοδοχείο όπου είχα αφήσει το ζευγάρι. Έψαξα για το ζευγάρι και τους πρόλαβα λίγο πριν μπουν στο ανσασέρ.

Ξεχάσατε κάτι; Τους ρώτησα . Μόλις αντιλήφθηκαν ότι τους μιλούσα για το παιδί τους σοκαρίστηκαν αλλά από το ύφος τους κατάλαβα ότι ίσως να είχαν τσουγκρίσει πολλά ποτήρια ποτού κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Νίκος , 41 ετών
Τη δουλειά δεν την έκανα για πολλά χρόνια και η αλήθεια είναι ότι έχω δει και ζήσει πολλά περίεργα γεγονότα αλλά είχα ακούσει πολλά και από συναδέλφους που κάνουν τη δουλειά χρόνια. Θυμάμαι, όταν είχα πρωτοξεκινήσει  να εργάζομαι ως ταξιτζής στο αεροδρόμιο Λάρνακα, προς το τέλος του καλοκαιριού, πήγα για να παραλάβω έναν ηλικιωμένο Κύπριο της Βρετανίας.

Ο κύριος αυτός είχε ζητήσει ταξί για ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας. Μου είχαν κάνει εντύπωση οι πολλές βαλίτσες που κουβαλούσε μαζί του . Αφού τις φόρτωσε, στη διαδρομή μου εξήγησε ότι έρχεται στην Κύπρο κάθε χρόνο. Έρχεται αρχές Οκτωβρίου και παραμένει μέχρι το τέλος του χειμώνα και πάντα στο ίδιο ξενοδοχείο.

Φθάνοντας στο ξενοδοχείο, ο πελάτης  άνοιξε ένα βαλιτσάκι που κρατούσε στο χέρι για να με πληρώσει  με 50ευρο για διαδρομή αξίας 12 ευρώ και μου είπε να κρατήσω τα ρέστα. Ήταν ένα καλό φιλοδώρημα για εμένα. Όταν θα με πλήρωνε είχα προσέξει ότι ενώ με πλήρωνε του είχε πέσει για μια στιγμή το βαλιτσάκι, αλλά το μάζεψε ο ίδιος. Μου είχε προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι με την άφιξη του οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου είχαν ήδη βγει έξω να τον βοηθήσουν με τις αποσκευές.

Στη συνέχεια, μιας και ήταν η τελευταία μου κούρσα της ημέρας επέστρεψα στο σπίτι και άφησα το ταξί. Την επόμενη μέρα το πρωί μπαίνοντας στο ταξί βρήκα στο χαλάκι του συνοδηγού δύο δέσμες 500ευρα. Εννοείται πως δεν άντεξα στο πειρασμό και τα μέτρησα. Ήταν ακριβώς 20, 500ευρα…

Είχα καταλάβει ακριβώς τι συνέβηκε και επέστεψα πίσω στο ξενοδοχείο. Ανέβηκα μαζί με υπάλληλο του ξενοδοχείου στο δωμάτιο του εν λόγω κυρίου και τον ρωτήσαμε αν του έλειπαν χρήματα και μου είπε ακριβώς το ποσό που κρατούσα στα χέρια μου. Αν διερωτάστε αν μου άφησε κάτι επιπλέον, η απάντηση είναι όχι. Είχε ήδη αφήσει καλό φιλοδώρημα την προηγούμενη μέρα.

Χριστάκης, 56 ετών
Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι και έχω ακούσει άλλα τόσα για περίεργου πελάτες και γεγονότα που συνέβαιναν σε βάρδιες οδηγών ταξί.  Ένα γεγονός που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ένα καλοκαίρι που συνήθως η δουλειά είναι στα φόρτε της με τους τουρίστες να πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο, πήγα να παραλάβω έναν Βρετανό τουρίστα.

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο τον ρώτησα που ήθελε ακριβώς να τον πάρω και η απάντηση του με σόκαρε. Μου είπε πως ήθελε να τον κατεβάσω σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Χαμογέλασα στην αρχή γιατί νόμιζα πως μου έκανε πλάκα και του είπα πως το Ηράκλειο είναι στην Κρήτη και όχι στην Κύπρο.  Αμέσως αντιλήφθηκε πως βρισκόταν στην λάθος χώρα! Όλα τα αεροπορικά έγγραφα που είχε στα χέρια του έγραφαν πως όντως πετούσε για Κρήτη. Τώρα το πώς, τι και γιατί βρέθηκε στην Κύπρο σίγουρα δεν ήταν δικό μου θέμα αλλά της αεροπορικής εταιρείας που τον άφησε να ταξιδέψει στην Κύπρο με άλλα χαρτιά…

Δεν έμαθα τι έγινε ακριβώς στο τέλος αλλά σίγουρα θα ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Μάριος, 42
Συνήθως οι ιστορίες είναι οι ίδιες για όλους. Κάποιος μεθυσμένος τουρίστας ή μαθητές που δεν έχουν χρήματα και φεύγουν τρέχοντας μόλις σταματήσει το ταξί για να μην πληρώσουν. Αυτό που θα σας διηγηθώ αφορά  ένα Σέρβο πελάτη.
 
Ο νεαρός, δεν είχε χρήματα για να μεταβεί στο αεροδρόμιο και σε λίγες ώρες το αεροπλάνο με προορισμό τη Σερβία θα έφευγε. Ζητούσε κάποιος να τον πάρει δωρεάν στο αεροδρόμιο υποσχόμενος πως όταν θα επέστρεφε θα πλήρωνε τα χρωστούμενα.
 
Κανείς όμως δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο, έτσι αποφάσισα να προσφερθώ. Μου είχε φανεί από την αρχή ειλικρινής.

Δώδεκα μέρες αργότερα επέστρεψε στην Κύπρο, ήρθε, με βρήκε και μου έδωσε τα χρήματα και με κέρασε φαγητό. Είναι οι περιπτώσεις αυτές που αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν ειλικρινής άνθρωποι ανάμεσά μας.

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα